Gå vidare till innehåll

Ultralyxig coupé-studie: Vision Mercedes-Maybach 6

Vision Mercedes-Maybach 6
Vision Mercedes-Maybach 6

Bilutställningen i Pebble Beach i Kalifornien i augusti varje år är ett måste för alla som älskar klassiska bilar. Med andra ord en perfekt plats för premiärvisningen av den extrema konceptbilen Vision Mercedes-Maybach 6. En ultraslimmad coupé som på samma gång är en hyllning till de klassiska aero-coupéernas guldålder och en studie i modernast tänkbara teknik.

Den nästan 6 meter långa konceptbilen har en design som inte lämnar någon oberörd. Här har man verkligen tagit ut alla tänkbara svängar och låtit designteamet få fria händer. Här återfinns både ”boat-tail” och måsvingedörrar. Liksom 24 tums hjul med ekerfälgar som syns bakom transparenta skivor i bilens färg.

Bilen drivs av fyra elmotorer (en för varje hjul) på tillsammans makalösa 750 hästkrafter som får sin energi från ett batteri under golvet på 80 kWh. Det ger inte bara en acceleration 0-100 på ca 4 sekunder, utan också en räckvidd (NDEC) på ca 50 mil. Toppfarten är begränsad till 250 km/tim.

En ny ”snabbladdningsfunktion med likströmsladdning på upp till 350 kW gör att bilen kan laddas med energi för 10 mils körning på bara 5 minuter. Batteriet kan även laddas genom traditionell laddning, eller genom trådlös induktionsladdning där bilen laddas bara den parkeras på rätt plats.

Den långa ”motorhuven” är egentligen ett bagageutrymme som är lastat med två specialdesignade resväskor, och som ändå har gott om plats för annat bagage.

 

Vision_Maybach_6_10

Även interiören är helt unik, med en kombination av klassiska analoga instrument och digital information i vindrutan.

Sätena är sydda i läder som klassiska fåtöljer, men knapparna i stoppningen är numera sensorer som känner av hur passagerarna mår. Sätena kan själva värma eller kyla beroende på kroppstemperaturen, och starta massage om de känner av stela muskler. Genom att känna av färgerna på passagernas kläder kan den också anpassa belysningen interiört.

Vision_Maybach_6_02

Vision_Maybach_6_01

Vision_Maybach_6_04

Vision_Maybach_6_11

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

7 maj, 2018 / Evenemang
9 april, 2018 / innovation
27 mars, 2018 / Transportbilar

I ett samarbete mellan Mercedes-Benz och Talenthouse, ett onlinenätverk för virtuell konst, fick ett antal konstnärer designa Mercedes-Benz X-klass i en tävling. Konstnärer…

Läs inläggX-klass och Konsten

20 mars, 2018 / Nyheter