Gå vidare till innehåll

”Vi sparade 500 kronor i månaden på att byta till Mercedes med 4MATIC”

Vid Ringsjöns strand mitt i Skåne bor Tobias och Malin Härstedt med sonen Melker. En aktiv familj som kört 4-hjulsdrivet i många år. Tidigare i år bytte man till Mercedes C220 d 4MATIC – och sparar 500 kronor i månaden.

Foto: Johan Marklund

Tobias och Malin Härstedt är båda två jägmästare. En titel som inte har något med jakt att göra men som betyder att mycket tid tillbringas i skogen.

”Vi hamnar allt som oftast till skogs, både i jobbet och på fritiden”, säger Malin.

”Vi insåg tidigt att en 4-hjulsdriven bil var ett måste och har haft det i ganska många år nu.”

I våras var det dags för familjen att byta bil och nu kände man att man tröttnat på den modell man köpt tre gånger tidigare. Dessutom var man sugna på att ta steget till ett premiummärke.
”I ärlighetens namn funderade vi inte på Mercedes först, eftersom vi utgick från att det skulle vara för dyrt. Men när vi räknat så visade det sig att vi faktiskt sänkte våra kostnader med 500 kronor i månaden på att byta till Mercedes jämfört med vår tidigare bil.”

Familjen kör med sin båt flera gånger i veckan.
Familjen kör med sin båt flera gånger i veckan.

”Vi valde en bil med AMG-paket och massor av utrustning som verkligen känns och ser ut som en premiumbil. Den är stadig på ett sätt som är väldigt skönt. Ändå blev inköpspriset inte alls så högt som vi hade trott. Men den stora besparingen gör vi på bränsle – med 4MATIC och alla de tillval vi gjort så drar vår bil bara 0,53 liter per mil, och det är helt fantastiskt. Dessutom påverkar ju bränsleförbrukning och utsläpp även skatten så även där sjunker kostnaden.”

Trots att ingenting på utsidan skvallrar om att bilen är fyrhjulsdriven så har den en mycket bra framkomlighet menar de båda och fyrhjulsdriften kommer ofta till pass.

”Vi bor bara en bit från Ringsjön och är ute i vår båt väldigt ofta, säger Malin. ”Men vi har valt att inte ha båten ilagd utan att istället dra upp den och ställa den på tomten efter varje gång vi varit ute. Då slipper vi fundera på om vi har med oss allt, och så minskar risken att någon skulle ”låna” motorn till exempel.”

Utan 4-hjulsdrift är det nästan omöjligt att lägga i båten där familjen bor.
Utan 4-hjulsdrift är det nästan omöjligt att lägga i båten där familjen bor.

”Det går inte att ha en tvåhjulsdriven bil om man ska lägga i båt ofta” säger Tobias. ”Det är alltid lite grus,alger eller blöt betong som gör att du spinner. Vi kör ner för en skogsväg, vänder på en ofta blöt gräsplätt och backar i utan att någonsin behöva tänka på om vi kommer fram eller loss. Dessutom går den härligt stabilt med släpet på väg.”

Tobias är också mycket aktiv jägare och jagar under säsong flera gånger i veckan. Även då kommer fyrhjulsdriften väl till pass.

”Jag vill inte ha en SUV eftersom det så lätt gör att man frestas att köra längre ut i skogen än vad man egentligen bör. Den här bilen är perfekt. Jag har en lastlåda som jag fäster på draget där jag kan lägga skjutet vilt så att det inte smutsar ner och luktar inne i bilen.”

Familjen skiner i kapp med sin Mercedes när fotografen ställer upp dem vid Ringsjöns strand.

”Vi tycker verkligen om vår bil. Det är ju lite kul att få lite uppskattande nickar när man tankar eller handlar på Drive-Thru. Det hände aldrig med vår gamla bil”.

Just nu får du 4MATIC på köpet när du köper en Mercedes C-Klass med automatlåda.

C-Klassen tar sig fram där andra bilar stannar. Även om det inte är en SUV.
C-Klassen tar sig fram där andra bilar stannar. Även om det inte är en SUV.

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

5 juli, 2020 / Nyheter
5 juli, 2020 / Lastbilar
5 juli, 2020 / Lastbilar
5 juli, 2020 / Personbilar

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige