Gå vidare till innehåll

Säckvis med Mercedes!

I Stockholm är det idag standard att använda stora säckar vid avfallshanteringen på byggarbetsplatser som ett komplement till containers, De Rosa ”Think Pink” säckarna tar mindre plats än containrar och är lätta att placera och hämta. Nmt´s Flotta med kaxiga Svart/Rosa Mercedes lastbilar hämtar både säckar och Containrar dagligen.

– Det går som tåget, säger Lennart Stålhandske på NMT
– Våra säckar, container och lastbilar syns överallt.

nmt_mercedes14

Idén är lika enkel som smart. Den som bygger eller renoverar köper ett antal säckar och fyller dem efterhand. Säckarna finns i tre olika storlekar och är tillverkade med förstärkningar och lyftöglor. När de är fyllda kommer en Lastbil med kran som lyfter och lastar säckarna för transport till NMTs återvinningsanläggning i Tumba. Här sorteras och bearbetas avfallsfraktionerna för återvinning och till bränsle för fjärrvärme.

nmt_mercedes12

En normalsäck som är fullastad tar bara upp ca en kvadratmeter markyta. Dom tomma säckarna levereras ihop vikta vilket gör att dom nästan inte tar någon plats alls. Tomma säckar köps hos återförsäljare eller levereras ut direkt till kund med mindre budbilar till en liten kostnad.

– Det är perfekt när man jobbar i innerstaden eller i villaområden, fortsätter Lennart.

– Vi behöver inte ta upp mer plats än absolut nödvändigt. Och i villaområden så sträcker vi bara in kranen på tomten och förstör inget av trädgården. Vi kan till och med ha säckar uppe på tak eller sträcka in kranen genom portar.

nmt_mercedes11

I de allra flesta fall där arbetsplatsernas ytor är begränsade är byggsäckarna ett mycket bra alternativ till en vanlig container. Det har gjort att det har gått från att vara en udda företeelse till att nu nästan vara standard i Stockholm och Mälardalen.

– Vi har vuxit med ca 30-35% per år de senaste 3 åren.

NMTs Mercedeslastbilar som hämtar både "big bag"-säckar och andra leveranser. FOTO: ANNIKA AF KLERCKER

NMT´S Rosa Säckar, Containers och Svart/rosa lastbilar väcker uppmärksamhet överallt och idag har företaget 19 Lastbilar varav de flesta är Mercedes.

– Jag beställde tre nya Mercedes lastbilar nu i veckan, säger Lennart. Den första lastbilen levereras och börjar köra redan i nästa vecka. Det är ett av skälen till att vi väljer Mercedes. Otroligt snabba leveranser då de alltid har lastbilar i lager.

– Det är väldigt enkelt att ha Mercedes. Allt från service och reparationer till stilleståndsförsäkring och eventuella lånebilar fungerar perfekt. Vi kollade givetvis med andra tillverkare men Mercedes hade i särklass det bästa erbjudandet för vår verksamhet.

Sedan starten har NMT ägts och drivits av familjen Nilsson, Med Bella Nilsson som VD. Men från juni månad är den Norrländske Superentreprenören Leif-Ivan Karlsson ny VD i bolaget.

– Vi kör för fullt, säger Lelle!
– Jag kommer nog snart att ringa Mercedes och beställa fler bilar snart.

NMTs Mercedeslastbilar som hämtar både "big bag"-säckar och andra leveranser. FOTO: ANNIKA AF KLERCKER

FOTO: ANNIKA AF KLERCKER
Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

11 februari, 2020 / Lastbilar
29 januari, 2020 / Lastbilar
2 januari, 2020 / Lastbilar
16 december, 2019 / Road Stories

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige