Gå vidare till innehåll

Nästa A-Klass tar digitalisering till kompaktklassen

Nu har de första bilderna från interiören på Mercedes nästa A-Klass visats. För första gången kommer en bil i kompaktklassen att förses med tekniska lösningar som är så nya att de till nu bara funnits på de allra dyraste bilarna på marknaden. En helt digital wide-screen instrumentering och stolar med kylning och massage är några exempel.

Mercedes-Benz A-Klasse, W177

Hur en bil ser ut på utsidan talas det ofta om, men faktum är ju att det är i deras interiör vi tillbringar vår tid. De senaste åren har mängder av innovationer i bilars interiörer kommit till bilar som Mercedes S-Klass och E-Klass. Men med nya A-Klass så släpper Mercedes loss helt och låter den minsta bilen i modellprogrammet  – A-Klass – få ta del av teknologin som på det sättet nu kan bli var persons egendom.

Nu visas de första bilderna på interiören i den nya A-Klass som får premiär nästa år och det är verkligen hi-tech över hela linjen. Det mest uppenbara är att instrumenteringen gjorts helt digital. Så när som på knapparna för klimatkontrollen styrs alla funktioner från den upp till 50 cm breda skärmen. En widescreen-skärm med touch-funktioner som direkt för tankarna till både S- och E-Klass och där föraren kan välja mellan vad som ska visas, och hur det ska visas, på skärmens olika delar.  Även ratten med sina många funktioner är hämtad från S-Klass.
Nya A-Klass är helt uppkopplad genom Mercedes Me och skickar löpande information om hur bilen mår så att verkstäder har all viktig information redan innan bilen kommer in på service.

Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur Mercedes-Benz A-Class interior

64 färger interiörbelysning

Möjligheten att välja mellan 64 olika färger på interiörbelysningen är något som många av de som kör nya E-Klass verkligen uppskattat. Nu implementerar Mercedes den funktionen, som för så sent som för två år sedan var helt unik, i sin minsta bilmodell.
Man kan säga att det är interiörens motsvarighet till att kunna lackera om bilen med en knapptryckning. Att gå från till exempel svagt blå, till kraftigt varmgul förändrar körupplevelsen totalt!

– Interiörbelysningen är så viktigt att vi hade bestämt att bilen skulle ha det redan innan vi började rita den, säger Hartmut Sinkwitz som är chef för interiördesign på Mercedes.

Stämningsbelysningen blandar direkt och indirekt belysning, och till och med de fem luftinsläppen ingår i ljussystemet. Effekten av det hela är lite som att se på en historiskt byggnad som ljussätts på natten. Ljussättningen kan också kombineras med designen på instrumenteringen för att skapa spännande helheter – eller kontraster – och dessutom finns förinställda ljuseffekter.

Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur Mercedes-Benz A-Class interior

Säten med massage och kyla

Även sätena i kommande A-Klass är av en typ som sällan eller aldrig skådats i en bil i den här storleksklassen. Som tilläg till stolsvärme kan de numera också fås med klimatkontroll där varje stol har en fläkt som sprider kyld luft till säte och ryggstöd. De kan också fås med pneumatiskt sidostöd och svankstöd med massagefunktion.

Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur Mercedes-Benz A-Class interior

Med tanke på att det bara är interiören som visats ännu, så ska det bli verkligt spännande att se hela bilen när den visas under våren 2018.

Fortsättning följer…

Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur Mercedes-Benz A-Class interior

Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur Mercedes-Benz A-Class interior

 

Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur Mercedes-Benz A-Class interior

Mercedes-Benz A-Klasse, Interieur Mercedes-Benz A-Class interior

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

26 maj, 2020 / Nyheter
22 januari, 2020 / Personbilar
15 januari, 2020 / Nyheter
10 januari, 2020 / Nyheter

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige