Gå vidare till innehåll

Nya Mercedes CLS är visad!

För 13 år sedan visades världens första fyradörrars coupé – Mercedes CLS. En bil som av många ansågs var det vackraste man kunde köra om man ville ha plats för fler än två.  Den ena kopian efter den andra har följt, men nu är det dags att visa vem som är originalet – den tredje generationen CLS är här. Med bland annat helt nya motorer!

Nya Mercedes CLS har inte bara en helt ny design, den är också fylld med tekniska lösningar som hämtats från både nya S-Klass och E-Klass. Samt – tre helt nya raka 6:or!

Mercedes-Benz CLS, 2017

Nya CLS har en betydligt aggressivare design än sin föregångare. Inte minst fronten, som påminner mycket om den på Mercedes-AMG GT.

Interiören har samma typ av ”wide screen” instrumentering som nya E-Klass och sportiga ventilationsutblås med ljussättning. Liksom på både E- och S-Klass kan interiörbelysningen ställas i 64 olika färger.

Mercedes-Benz CLS, 2017

Nya CLS har samma självkörande hjälpsystem som nya S-Klass. Det innebär bland annat att när du kör med den aktiva farthållaren inkopplad, så saktar bilen själv av i kurvor och rondeller. I köer och liknande stängs bilen helt av i upp till 30 sekunder och följer sedan trafiken automatiskt igen.
Bilen har också helt nya funktioner som ULTRA RANGE helljus och Car-to-X kommunikation som gör att bilen kan få och dela information med andra fordon.

Här finns också tre olika fjädringar att välja mellan, liksom helt unika ENERGIZING comfort control. Det sistnämnda innebär att du väljer mellan sex olika välbefinnande-program (från glädje eller fräschör till träning…). Bilen använder sedan klimatanläggningen med doftsättning, samt stolarnas värme, kyla och massage, belysningen och till och med värmen i ratten, för att ge dig en totalupplevelse som sätter dig i rätt humör!

Mercedes-Benz CLS, 2017

Helt nya motorer

Nya CLS kommer med tre helt nya raka 6:or – Två dieslar och en bensinmotor. Alla modeller har 4MATIC fyrhjulsdrift som standard och mycket låg bränsleförbrukning.

Mercedes-Benz CLS, 2017

CLS 350 d 4MATIC får 286 hästkrafter och klarar 0-100 på 5,7 sekunder samtidigt som den klarar sig på 0,56 l/milen (148 g CO2/km) vid blandad körning. Samma låga förbrukning har även CLS 400 d 4MATIC som utvecklar hela 340 hästar och tar sig till 100 km/tim på fem sekunder blankt.

Den som vill ha bensinmotor väljer CLS 450 4MATIC med EQ Boost. EQ Boost är ett 48-volts system som laddas vid inbromsningar och som kan ge 22 extra hästkrafter i tillägg till de 367 som motorn utvecklar ”av sig själv”. Totalt får man då 389 hästar vilket räcker för 0-100 på 4,8 sekunder. Bränsleförbrukningen ligger på 0,75 l/milen (178 g CO2/km).

Mercedes-Benz CLS, 2017

Säljstart blir det i vår och då kommer även de svenska priserna att tillkännages.

Till dess får du njuta av bilderna….

Mercedes-Benz CLS, 2017

Mercedes-Benz CLS, 2017

Mercedes-Benz CLS, 2017

Mercedes-Benz CLS, 2017

Mercedes-Benz CLS, 2017, hyacintröd metallic

Mercedes-Benz CLS, 2017, hyacintröd metallic

Mercedes-Benz CLS, 2017, hyacintröd metallic,

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

26 maj, 2020 / Nyheter
22 januari, 2020 / Personbilar
15 januari, 2020 / Nyheter
10 januari, 2020 / Nyheter

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige