Gå vidare till innehåll

Nu har Ulf fått sin 35:e Mercedes-Benz!

sn-mercedes-v12-14

Ulf Davidson i Danderyd har en mycket enkel förklaring till varför han nu köpt sin 35:e Mercedes.

– Efter första Mercedesen fanns det inga alternativ, ler Ulf när vi backar ut hans senaste bil med treuddig stjärna i grillen. En Mercedes-AMG S 65. Coupé-versionen av S-klass med den stora V12:an med dubbelturbo.

Ulf köpte sin första Mercedes 1968, en Mercedes 180. Den kostade 29 900 kronor. Han ler och säger bara att den senaste definitivt är dyrare när vi ber om en jämförelse.

– Men den är också så mycket bättre, säger han. Den här bilen har allt; ljudet, komforten, prestanda och nog så viktigt en extremt hög säkerhetsnivå. Den är maxutrustad och allt håller yppersta klass. Den har allt utom flagghållare. Sedan är den riktigt snygg också.

sn-mercedes-v12-21

Ulf kör långa dagsetapper på uppåt 100 mil och avverkar mellan 3000 och 4000 mil per år så både komfort och säkerhet prioriteras högt.

– Jag har ju varvat ner lite nu, säger han. Innan jag nådde pensionsåldern var det 5000 till 6000 mil per år. Då är det viktigt med komforten, som i den här bilen slår alla andra. Riktigt bra stolar med massagefunktion, suverän fjädring och låg ljudnivå. Men det är klart ibland måste man varva upp V12:an bara för att njuta av det djupa mullret med den snärtiga övertonen.

sn-mercedes-v12-3

Han berättar hur han fick ett råd som ledde till att han köpte den där första Mercedesen för 50 år sedan.

– En vän sa till mig att jag skulle gå in på en skrot och se hur bilarna såg ut efter en olycka, förklarar Ulf. Då förstod jag att det var en Mercedes som kunde ge mig bästa chansen att klara mig om det hände en olycka. Jag har dock klarat mig från olyckor. Kanske tack vare bilarnas säkra och fina vägegenskaper.

– Här är jag nu med ett fantastiskt yrkesliv bakom mig. Ja det är inte slut ännu, förresten.

Ulf Davidson är mannen som jobbat sig upp i karriären från att ha jobbat i livsmedelsbutik över att ha blivit ICA-handlare med flera butiker och även hunnit med att jobba som konsult inom ICA i Mellansverige och Norra Sverige. Nu har han en del konsultuppdrag inom svensk livsmedelshandel och hjälper handlaren lite i den sista butiken han sålde.

sn-mercedes-v12-8

– Jag föddes bakom disken i mammas och pappas livsmedelsbutik i Högsby, förklarar han, men allt började med att mormor öppnade köttbutik i Högsby 1899. Min första butik öppnade jag i Enköping 1979. Efter den blev det butiker även i Huddinge och Stockholm.

– Men det är roligare att prata om hur jag jobbat mig upp i Mercedes modellprogram. Det är extra roligt att ha kunnat göra det som en self-made man.

Efter den första 180:an blev det två till likadana, sedan blev det 190, några E-klass, en E-klass Coupé. Därefter rullade det på med S-klass, olika AMG modeller och en del SUV:ar.

– Det är svårt att ha koll på alla, men jag har verkligen varit nöjd under hela resan, ler Ulf. Förresten tror jag nog att det egentligen är 38 Mercedes som jag hunnit med. Jag hade ju för sjutton tre Mercedes, bl.a. en GLS AMG 63, när jag bodde i USA.

Du talar mycket om helheten och summan av bilens egenskaper, men finns det något som sticker ut? Något som har varit den allra mest avgörande faktorn när du valde just Mercedes?

Ulf Davidson i Danderyd med sin 35:e Mercedes-Benz.
Ulf Davidson i Danderyd med sin 35:e Mercedes-Benz.

– Nej det är helheten, svara Ulf. Den är överlägsen och jag är trygg med mitt bilval när jag rullar ut från handlaren med en ny Mercedes. Jo, förresten, handlaren och servicen är riktigt viktiga. Jag köpte den här bilen på Hedin bil i Enköping. Jag har köpt mer än 20 av mina Mercedesar där. Deras service håller också högsta klass. Jag känner mig alltid väl bemött och trygg när jag lämnar bilen dit. Det är alltid samma kille som jag möter. Han kan sin sak och han tar verkligen ansvar.

Så du vet redan nu var du köper nästa bil, vilket märke det är och vem som ska serva den?

– Definitivt! Den enda haken är att det kan bli svårt att hitta något som matchar den här bilen, men Mercedes hittar säkert på något nytt spännande att erbjuda.

sn-mercedes-v12-12

 

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

22 januari, 2020 / Personbilar
15 januari, 2020 / Nyheter
10 januari, 2020 / Nyheter
16 december, 2019 / Nyheter

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige