Gå vidare till innehåll

Hajpad techfestival till Stockholm

(Foto: Erik G Svensson)

En miniversion av den tongivande techmässan South by Southwest kommer till Stockholm i september. Under me Convention samlas 100-tals internationella kreatörer, innovatörer och konstnärer för att lära av varandra. Här är sex talare att hålla utkik efter.

Stockholm är känt för sitt goda startup-klimat med flera bolag som gör internationell succé. Det är därför ingen överraskning att omtalade konferensen och minifestivalen me Convention gör ett nedslag i den svenska huvudstaden i början av september.

Konferensen har tidigare anordnats i Frankfurt och Austin och lockade då tusentals besökare som är intresserade av tech, innovation, konst och framtidens samhällsfrågor.

– Me Convention är ett samarbete mellan Mercedes-Benz och South by Southwest, och det är en framtidsfokuserande festival som tar upp framtidens frågor och teman. Det är en öppen och inspirerande plattform för kreatörer inom flera olika fält och har ett tydligt fokus på dialog, samarbete, nätverkande och festligheter, säger Natanael Sijanta, global kommunikationsdirektör på Mercedes-Benz Cars.

Låter detta som något för dig? Se då till att rensa kalendern den 4 till 6 september. På Nacka Strandmässan kommer ett hundratal internationella talare att hålla föreläsningar och panelsamtal. Kvällstid fortsätter festligheterna på Fotografiska och Södra Teatern.

fotografiska_erikgsvensson_web

Här är fem av inspiratörerna att hålla utkik efter under me Convention:

Renée DiResta, ansvarig för policy, datainsamling och forskning vid New Knowledge
Renée DiResta är en av krafterna bakom Data for Democracy och har varit rådgivare åt såväl USA:s senat som det amerikanska utrikesdepartement. Som ansvarig för policy och datainsamling på New Knowledge utreder hon desinformation och spridning av fejkade nyheter på sociala medier. Under me Convention föreläser hon på temat ”Nya samhället”.

Ana Arriola, designer och ansvarig för AI på Microsoft
Under 25 års tid har Ana Arrola visat att hon är riktigt skicklig på produktdesign och kreativa riktningar över nya teknologiska ytor som rör bland annat UX/UI-system och artificiell intelligens. På me Convention kommer Ana Arriola att föreläsa på temat ny kreativitet.

Ana Arriola

Tom London, Hackare och ”teknisk trollkarl”
Som femtonåring hackade Tom London sig in i skolans datanätverk och upptäckte att det fanns studenter som hämtade hem olagligt och skadligt innehåll – något som resulterade i att han belönades med ett stipendium. I dag reser Tom London världen runt för att inspirera webbsäkerhetstjänstemän, politiker och kändisar. På me Convention kommer han att föreläsa på temat ny kreativitet.

tom_london

Xin Liu, konstnär, forskare och ingenjör
Xin Liu använder sig av preformance, musik och installationer för att förklara det komplexa förhållandet mellan människa och teknik. Hon är utbildad vid  Thsinghua University, Rhode Island School of Design och MIT Media Lab. Xin Liu har dessutom mottagit det prestigefyllda stipendiet Van Lier Fellowship från Museum of Arts and Design i New York. Under me Convention föreläser hon om ny kreativitet.

Adriene Mishler, skådespelerska, yogalärare och entreprenör
Med 3,5 miljoner prenumeranter på sin YouTube-kanal är Adriene Mishler från Austin i Texas en av världens främsta yoga-profiler. Via kanalen inspirerar hon människor världen över att yoga och utöva mindfulness. Adriene Mishler jobbar även med film, tv, voiceover och dans. På me Convention kommer hon att föreläsa på temat nytt ledarskap.

Per Schlingmann, kommunikationsexpert och författare
Per Schlingmann räknas som en av de mest inflytelserikaste kommunikatörerna i Sverige. Han är expert på PR och marknadsföring, författare till ett flertal böcker och hade en central roll i utformandet av Nya Moderaterna då han arbetade som kommunikationschef, partisekreterare och chefsstrateg. På me Convention föreläser han på temat nytt ledarskap.

© 2017 Fotograf Anna-Lena Ahlström
© 2017 Fotograf Anna-Lena Ahlström

me Convention pågår den 4-6 september. Biljetter kostar ca 4.000 kr (€379) för tre dagar och två kvällar, och kan köpas på https://me-convention.sxsw.com/products/reg-me

Här hittar du alla talare

Här hittar du allt du behöver veta om me Convention

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

9 juni, 2021 / Personbilar
11 maj, 2021 / Familjebil
26 maj, 2020 / Familjebil
22 januari, 2020 / Campingbil

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige