Gå vidare till innehåll

Världspremiär för Mercedes EQC i Stockholm

Den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz, EQC.
Den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz, EQC.

Nu har den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz nya EQ-varumärke visats, och världspremiären gick av stapeln på Artipelag i Stockholm. Mercedes-Benz EQC är en fyrhjulsdriven mellanstor SUV på 408 hästkrafter och med en räckvidd på ca 45 mil enligt NEDC-cykeln.

Nya Mercedes-Benz EQC är den första modellen i bilmärkets stora satsning på elbilar. Nya modeller kommer att lanseras löpande och fram till 2022 ska sju helelektriska EQ-modeller från Mercedes-Benz ha lanserats.

EQC är en mellanstor SUV i samma storleksklass som GLC, och liksom denna är den fyrhjulsdriven. Drivningen sker med två elmotorer på tillsammans 408 hästkrafter/765 Nm som får sin energi från ett egentillverkat batteri på 80 kW. Detta ger en räckvidd på ca 45 mil enligt NEDC-cykeln, och ca 40 mil enligt den nya WLTP-normen (preliminiära siffror). Vid laddning med snabbladdare kan ett batteri gå från 10-80 % laddning på ca 40 minuter. Accelerationen 0-100 går på 5,1 sekunder, och toppfarten är elektroniskt begränsad till 180 km tim.

Den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz, EQC.
Den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz, EQC.

Till skillnad från de flesta andra elbilar går det att få EQC med dragkrok. Maximala släpvagnsvikten är satt till 1.800 kg. Bilen har utvecklats från grunden i ca fyra år, och har genomgått hårda tester både i extrem hetta och i extrem kyla, bland annat i norra Sverige.

Den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz, EQC.
Den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz, EQC.

En helelektrisk Mercedes-Benz

EQC är en äkta Mercedes-Benz, med allt vad det innebär när det kvalitet, komfort, sportighet och de senaste innovationerna. Den som sätter sig i nya EQC kommer också att känna igen sig från märkets andra modeller, även om en del designfeatures skiljer sig. Här finns till exempel widescreen-instrumentering med infotainmentsystemet MBUX som bland annat låter dig styra de flesta av bilens funktioner med rösten. Här finns också EQ-anpassad navigation som väljer väg med låg energiförbrukning och där det finns laddningsstationer. Även säkerhetsnivån är satt i traditionell Mercedes-klass, både vad gäller passiv och aktiv säkerhet. Bland nyheterna i de självkörande systemen märks bland annat att EQC kan känna av köbildningar innan föraren ser dem och då saktar av automatiskt. Blir det täta köer går bilen automatiskt ut i ytterkanterna av ytterfilerna för att lämna plats åt utryckningsfordon.

Nya EQC får säljstart under det andra kvartalet 2019 och marknadsintroduktion sker i mitten av 2019.

Läs mer här:

Den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz, EQC.
Den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz, EQC.
Den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz, EQC.
Den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz, EQC.
Den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz, EQC.
Den första helelektriska bilen i Mercedes-Benz, EQC.
Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

20 november, 2019 / Nyheter

Ge lite extra stjärnglans åt årets julklappar. Hos oss hittar du hårda och mjuka paket för alla åldrar och i…

Läs inläggJulstjärnor!

22 oktober, 2019 / Evenemang
18 oktober, 2019 / innovation
1 oktober, 2019 / Nyheter

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige