Gå vidare till innehåll

”Att provköra nya Mercedes är min största hobby.”

Oscar Appelgren är 23 år gammal och älskar Mercedes. Det är ett intresse som gjort honom aktiv i Mercedes-Benz Klubben och han har blivit ett välkänt ansikte hos Mercedes återförsäljare i Mellansverige. Till vardags arbetar Oscar med logistik på Ericsson, men sin fritid spenderar han med att provköra Mercedes-Benz. Målet är att ha provat alla modeller som säljs.

Bilar är min stora hobby och speciellt då Mercedes-Benz.
Bilar är min stora hobby och speciellt då Mercedes-Benz.

– Det stora intresset för bilar kom när jag tagit körkort. Då blev det min stora hobby och speciellt då Mercedes-Benz, säger Oscar och tillägger:

– Egentligen började intresset långt tidigare, eftersom jag är uppvuxen i en familj som verkligen gillar Mercedes.

Oscar kommer från Linköping och hans pappa har kört Mercedes-Benz sedan Oscar var liten. Han minns en gång när pappan kom tillbaka efter en Tysklandsresa och berättade för sina barn att han hade en överraskning med sig hem. Familjen följde med pappan ut på uppfarten och där stod en Mercedes E 320 4matic Kombi, med en V6-motor i.

Oscars och Martin Stieberth, som är administratör på AMG Club Swedens grupp på Facebook och som också är AMG-säljare på Mercedes-Benz i Danderyd.
Oscars och Martin Stieberth, som är administratör på AMG Club Swedens grupp på Facebook och som också är AMG-säljare på Mercedes-Benz i Danderyd.

– Då var jag liten och blev ganska besviken på överraskningen, men nu har jag full förståelse för hans entusiasm.

– Idag kör jag en A-Klass med manuell växellåda. Det var en bil familjen köpte när jag skulle börja övningsköra och sen tog jag helt enkelt över den, säger Oscar och skrattar.

– Då åkte pappa till Tyskland igen och köpte en CLS 63 Shooting Brake.

När Oscar gick med i Mercedesklubben för tre år sedan, hade de ett erbjudande för medlemmarna att åka till Falkenberg för att provköra och lära sig mer om AMG.

– Jag åkte så klart på det eventet och sedan dess är jag fast!

– Det gick ganska fort att bli engagerad och lära känna entusiaster genom Mercedesklubben, inte bara i Sverige utan också i hela världen. När jag bodde i Kanada i tre månader för att förbättra min engelska, så passade jag på att träffa några Mercedes-entusiaster där också. Och provköra.

– Sen har det bara rullat på!

Oscar plåtar för sitt Instagramkonto.
Oscar plåtar för sitt Instagramkonto.

Oscars engagemang i Mercedes-Benzklubben ledde till att han lärde känna Martin Stieberth, som är administratör på AMG Club Swedens grupp på Facebook och som också är AMG-säljare på Mercedes-Benz i Danderyd. Oscar åkte till Danderyd och fick provköra några Mercedes, vilket gav honom ”blodad tand”.

Sedan dess har det blivit många testkörningar. Oscar brukar passa på att testa någon ny bil när han har ärende till Stockholm. Eller Norrköping, där han fått god kontakt med Olofsson Auto. Då hör han av sig till återförsäljarna i förväg och frågar vilka nya bilmodeller de har inne och om det finns något han kan provköra.

Idag är Oscar mycket aktiv i Mercedes-Benzklubben Sverige, där han företräder AMG-sektionen. Mercedes återförsäljare har fått förtroende för Oscar och tycker det är kul med hans genuina intresse och kunskap om bilarna. Han spenderar en stor del av sin fritid med att besöka återförsäljarna i Mellansverige, där han ofta provkör de nya bilarna, fotograferar dem och publicerar sina Mercedesupplevelser på sin Instagramkanal.

Följ Oscar på hans instagram.
Följ Oscar på hans instagram.

– Jag är ganska social, gillar att engagera mig och har lätt för att lära känna folk. Sedan provkörningen i Falkenberg har jag kört många olika modeller i Mercedes produktkatalog.

– För två år sedan var det en dröm att få köra en AMG GTS, för det är en av de tuffare bilarna. En hög prestandabil från Mercedes. Det tog mig två år att skapa det förtroendet hos de Mercedesåterförsäljarna jag har kontakt med och när jag äntligen fick prova den, så blev det en GTC till och med.

– Idag har jag provat nästan allt utom G-Klasserna. Sist jag åkte upp till Stockholm tog jag med pappa, för han är ju också en Mercedes-entusiast och tycker det är kul med mitt intresse. Då körde vi GLC 63, GLE 43 och GLA 45.

– Vi skulle ha kört E43 också, men den hade vi redan testat i Norrköping. Till skillnad från pappa, så är jag inte mycket för de äldre bilarna. Jag gillar de nya, moderna bilarna. Mitt nästa mål är X-Klass V6!

– Vilken Merca som är fräckast? AMG GTR!!

Följ Oscar på Instagram.

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

11 december, 2019 / Lastbilar
3 december, 2019 / Personbilar

En vanlig svensk villaförort. Och en Michelinkrog med skyhöga ambitioner. Med Aloë lockar stjärnkockarna Niclas Jönsson och Daniel Höglander världens…

Läs inläggSiktar mot stjärnorna.

27 november, 2019 / innovation
27 november, 2019 / Nyheter

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige