Gå vidare till innehåll

Daimler köper battericeller för 200 miljarder kronor.

electric-intelligence-by-mercedes-bens3

Den elektriska offensiven för Mercedes-Benz moderbolag Daimler fortsätter. Nyligen tillkännagavs beställningar på battericeller till ett värde av ca 200 miljarder kronor. Battericellerna kommer att levereras till företagets egna batterifabriker i Tyskland, USA, Kina och Thailand fram till 2030.

Redan tidigare i år berättade Daimler om den satsning på drygt 110 miljarder kronor som man gör i utveckling av eldrivna fordon och batterifabriker.
– Nu tar vi nästa steg, berättar koncernchefen Dr Dieter Zetsche.

– Genom att beställa battericeller för 20 miljarder euro går vi systematiskt framåt in i vårt företags elektriska framtid. Vi planerar att ha 130 elektrifierade modeller 2022 och till det kommer eldrivna transportbilar, bussar och lastbilar.

electric-intelligence-by-mercedes-bens1

Ordern är ett sätt att säkra tillgång till battericeller för Daimlers egna batterifabriker. Idag är en batterifabrik i drift i Kamenz i Tyskland och redan i vår öppnar den andra fabriken på samma plats. Ytterligare tre fabriker ska byggas i Tyskland: Två i Stuttgart-Untertürkheim och en i Sindelfingen. Dessutom byggs det fabriker i Beijing (Kina), Bangkok (Thailand) och Tuscaloosa (USA).

 

electric-intelligence-by-mercedes-bens2

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

15 januari, 2019 / Nyheter
15 januari, 2019 / Personbilar
9 januari, 2019 / Nyheter
18 december, 2018 / innovation