Gå vidare till innehåll

Concept GLB – Lite mindre. Lite rymligare. Lite tuffare.

mercedes-benz-concept-glb-06

Concept GLB är en helt ny conceptbil från Mercedes som visar upp hur en suv i kompaktklassens lite större segment kan komma att se ut. En bil med klassiska suv-drag och lite kantigare kaross som gör den till ett rymligt alternativ för människor med ett aktivt liv. Dessutom med plats för upp till sju personer.

”Vi frågade oss själva om det fanns utrymme för en suv-modell till mellan GLA och GLC, och Concept GLB är svaret på den frågan”, säger Britta Seeger som är ansvarig för Mercedes-Benz personbilar i Daimlers företagsledning.

mercedes-benz-concept-glb-02

Concept GLB, som visades på bilsalongen i Shanghai, går tillbaks till de klassiska suvarnas formspråk, med lite kantigare och uppkäftigare linjer. Något som också ger gott om utrymme trots kompakta yttermått. Trots att den är byggd på samma plattform som A-Klass och B-Klass är den sjusitsig och har en hjulbas på 2,83 meter. Totallängden är 4,6 meter.

mercedes-benz-concept-glb-03

De två sittplatserna längst bak fälls ner och försvinner helt i golvet när de inte används. Mellanraden kan skjutas 14 cm framåt eller bakåt och är delbart 40:20:40. Lutningen kan också ställas i åtta steg.

Konceptbilen har en bensinmotor på 224 hk/350 Nm och 4MATIC fyrhjulsdrift med åttaväxlad dubbelkopplingsautomat. Fyrhjulsdriften kan ställas i tre olika lägen med olika fördelning av drivningen på fram- respektive bakaxeln. ”Eco/Comfort” har 80:20 (fram:bak), ”Sport” har 70:30 och ”Off-road” utgår från 50:50.

mercedes-benz-concept-glb-05

Liksom de andra nya kompaktmodellerna från Mercedes-Benz har Concept GLB infotainmentsystemet MBUX med bland annat röststyrning av många av bilens funktioner.

Om och när Concept GLB går till att bli en produktionsklar bil vet vi inte. Men våren 2013 visades ”Concept GLA” på samma bilsalong och under hösten samma år fanns GLA att beställa….

mercedes-benz-concept-glb-07

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

26 maj, 2020 / Nyheter
22 januari, 2020 / Personbilar
15 januari, 2020 / Nyheter
10 januari, 2020 / Nyheter

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige