Gå vidare till innehåll

Svenska priser klara för eldrivna Mercedes-Benz EQC.

Nu är de svenska priserna klara och försäljningen av Mercedes-Benz första helelektriska bil under det nya varumärket EQ kan börja. Priserna på EQC 400 4MATIC börjar på 798.900 kronor med mycket omfångsrik utrustning.

I september premiärvisades eldrivna Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC i Stockholm. Nu är de svenska priserna klara och bilen går att beställa i Sverige.

Den fyrhjulsdrivna bilen som har en räckvidd på 417 km (enligt WLTP mätmetoden) och en total effekt på 408 hästkrafter (300 kW) kommer att börja på 798.900 kronor.

Ein besonderes Auto für einen besonderen Moment: Ein limitiertes Sondermodell markiert den konsequenten Aufbruch von Mercedes-Benz in das Zeitalter der Elektromobilität – die EQC Edition 1886 (Stromverbrauch kombiniert: 20,8 – 19,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km)*. Mit der EQC Edition 1886 unterstreicht die Marke mit dem Stern, dass ihre Idee von einer Mobilität der Zukunft weit über Fahrzeuge hinausgeht. *Stromverbrauch und Reichweite wurden auf der Grundlage der VO 692/2008/EG ermittelt. Stromverbrauch und Reichweite sind abhängig von der Fahrzeugkonfiguration;Stromverbrauch kombiniert: 20,8 – 19,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km* A special car for a special moment: A limited special edition marks Mercedes-Benz's resolute departure into the era of electric mobility – the EQC Edition 1886 (combined electric energy consumption: 20.8 – 19.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km)*. With the EQC Edition 1886, the brand with the star is emphasizing that its idea of future mobility goes well beyond vehicles themselves. *Electric energy consumption and range have been determined on the basis of Regulation (EC) No. 692/2008. Electric energy consumption and range depend on the vehicle configuration.;Combined electric energy consumption: 20.8 – 19.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km*

I priset ingår en mycket omfångsrik utrustning med bland annat en speciell navigator som tar hänsyn till hur kuperad terrängen är och var det finns snabbladdningsstationer, när den beräknar rutter. EQC har också det röststyrka infotainmentsystemet MBUX som standard med bland annat 3D navigation och AI-funktioner. Multibeam-LED strålkastare, backkamera, parkeringsassistans, 19-tums fälgar och mycket annat ingår redan i basutförandet.

Ein besonderes Auto für einen besonderen Moment: Ein limitiertes Sondermodell markiert den konsequenten Aufbruch von Mercedes-Benz in das Zeitalter der Elektromobilität – die EQC Edition 1886 (Stromverbrauch kombiniert: 20,8 – 19,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km)*. Mit der EQC Edition 1886 unterstreicht die Marke mit dem Stern, dass ihre Idee von einer Mobilität der Zukunft weit über Fahrzeuge hinausgeht. *Stromverbrauch und Reichweite wurden auf der Grundlage der VO 692/2008/EG ermittelt. Stromverbrauch und Reichweite sind abhängig von der Fahrzeugkonfiguration;Stromverbrauch kombiniert: 20,8 – 19,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km* A special car for a special moment: A limited special edition marks Mercedes-Benz's resolute departure into the era of electric mobility – the EQC Edition 1886 (combined electric energy consumption: 20.8 – 19.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km)*. With the EQC Edition 1886, the brand with the star is emphasizing that its idea of future mobility goes well beyond vehicles themselves. *Electric energy consumption and range have been determined on the basis of Regulation (EC) No. 692/2008. Electric energy consumption and range depend on the vehicle configuration.;Combined electric energy consumption: 20.8 – 19.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km*

EQC går att snabbladda med upp till 110kW och då kan batteriet på 80 kWh gå från 10 – 80% laddning på bara ca 40 minuter. Accelerationen 0-100 tar på 5,1 sekunder och toppfarten är elektroniskt begränsad till 180 km/tim. Till skillnad från många andra elbilar går det att få EQC med dragkrok. Maximala släpvagnsvikten är satt till 1.800 kg

Ein besonderes Auto für einen besonderen Moment: Ein limitiertes Sondermodell markiert den konsequenten Aufbruch von Mercedes-Benz in das Zeitalter der Elektromobilität – die EQC Edition 1886 (Stromverbrauch kombiniert: 20,8 – 19,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km)*. Mit der EQC Edition 1886 unterstreicht die Marke mit dem Stern, dass ihre Idee von einer Mobilität der Zukunft weit über Fahrzeuge hinausgeht. *Stromverbrauch und Reichweite wurden auf der Grundlage der VO 692/2008/EG ermittelt. Stromverbrauch und Reichweite sind abhängig von der Fahrzeugkonfiguration;Stromverbrauch kombiniert: 20,8 – 19,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km* A special car for a special moment: A limited special edition marks Mercedes-Benz's resolute departure into the era of electric mobility – the EQC Edition 1886 (combined electric energy consumption: 20.8 – 19.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km)*. With the EQC Edition 1886, the brand with the star is emphasizing that its idea of future mobility goes well beyond vehicles themselves. *Electric energy consumption and range have been determined on the basis of Regulation (EC) No. 692/2008. Electric energy consumption and range depend on the vehicle configuration.;Combined electric energy consumption: 20.8 – 19.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km*

 

Suget efter EQC har varit mycket stort i Sverige och de första kundsålda bilarna kommer att levereras i höst.

Läs mer om EQC här:

Bygg din egen EQC här:

Just nu investerar Daimler och Mercedes-Benz över 100 miljarder kronor på elektrifiering och ny elteknik.I den största satsning som företaget någonsin gjort. Anmäl dig till vår EQ Community så kommer du att få spännande produktnyheter, förhandsinformation, inbjudan till events och mycket annat.

 

 

Ein besonderes Auto für einen besonderen Moment: Ein limitiertes Sondermodell markiert den konsequenten Aufbruch von Mercedes-Benz in das Zeitalter der Elektromobilität – die EQC Edition 1886 (Stromverbrauch kombiniert: 20,8 – 19,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km)*. Mit der EQC Edition 1886 unterstreicht die Marke mit dem Stern, dass ihre Idee von einer Mobilität der Zukunft weit über Fahrzeuge hinausgeht. *Stromverbrauch und Reichweite wurden auf der Grundlage der VO 692/2008/EG ermittelt. Stromverbrauch und Reichweite sind abhängig von der Fahrzeugkonfiguration;Stromverbrauch kombiniert: 20,8 – 19,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km* A special car for a special moment: A limited special edition marks Mercedes-Benz's resolute departure into the era of electric mobility – the EQC Edition 1886 (combined electric energy consumption: 20.8 – 19.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km)*. With the EQC Edition 1886, the brand with the star is emphasizing that its idea of future mobility goes well beyond vehicles themselves. *Electric energy consumption and range have been determined on the basis of Regulation (EC) No. 692/2008. Electric energy consumption and range depend on the vehicle configuration.;Combined electric energy consumption: 20.8 – 19.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km*

Ein besonderes Auto für einen besonderen Moment: Ein limitiertes Sondermodell markiert den konsequenten Aufbruch von Mercedes-Benz in das Zeitalter der Elektromobilität – die EQC Edition 1886 (Stromverbrauch kombiniert: 20,8 – 19,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km)*. Mit der EQC Edition 1886 unterstreicht die Marke mit dem Stern, dass ihre Idee von einer Mobilität der Zukunft weit über Fahrzeuge hinausgeht. *Stromverbrauch und Reichweite wurden auf der Grundlage der VO 692/2008/EG ermittelt. Stromverbrauch und Reichweite sind abhängig von der Fahrzeugkonfiguration;Stromverbrauch kombiniert: 20,8 – 19,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km* A special car for a special moment: A limited special edition marks Mercedes-Benz's resolute departure into the era of electric mobility – the EQC Edition 1886 (combined electric energy consumption: 20.8 – 19.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km)*. With the EQC Edition 1886, the brand with the star is emphasizing that its idea of future mobility goes well beyond vehicles themselves. *Electric energy consumption and range have been determined on the basis of Regulation (EC) No. 692/2008. Electric energy consumption and range depend on the vehicle configuration.;Combined electric energy consumption: 20.8 – 19.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km*

Ein besonderes Auto für einen besonderen Moment: Ein limitiertes Sondermodell markiert den konsequenten Aufbruch von Mercedes-Benz in das Zeitalter der Elektromobilität – die EQC Edition 1886 (Stromverbrauch kombiniert: 20,8 – 19,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km)*. Mit der EQC Edition 1886 unterstreicht die Marke mit dem Stern, dass ihre Idee von einer Mobilität der Zukunft weit über Fahrzeuge hinausgeht. *Stromverbrauch und Reichweite wurden auf der Grundlage der VO 692/2008/EG ermittelt. Stromverbrauch und Reichweite sind abhängig von der Fahrzeugkonfiguration;Stromverbrauch kombiniert: 20,8 – 19,7 kWh/100 km; CO2-Emissionen kombiniert: 0 g/km* A special car for a special moment: A limited special edition marks Mercedes-Benz's resolute departure into the era of electric mobility – the EQC Edition 1886 (combined electric energy consumption: 20.8 – 19.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km)*. With the EQC Edition 1886, the brand with the star is emphasizing that its idea of future mobility goes well beyond vehicles themselves. *Electric energy consumption and range have been determined on the basis of Regulation (EC) No. 692/2008. Electric energy consumption and range depend on the vehicle configuration.;Combined electric energy consumption: 20.8 – 19.7 kWh/100 km; combined CO2 emissions: 0 g/km*

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

22 januari, 2020 / innovation
22 januari, 2020 / Personbilar
15 januari, 2020 / Nyheter
15 januari, 2020 / innovation

Nu kommer elektrifieringen även till transportbilarna. En av de första eldrivna transportbilarna på den svenska marknaden är Mercedes-Benz eVito. Till…

Läs inläggFrågor och svar om eVito.

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige