Gå vidare till innehåll

Nya CLA Shooting Brake – Rymlig, klok och snygg.

Mercedes CLA Shooting Brake är en bil som bjuder på mycket av det mesta. En coupé i kompaktklassen med utrymmen som en kombi, unik design och ett pris som börjar på bara 297.900 kronor. Eller privatleasing från 3.995 kronor/mån inklusive SE-utrustning.

mercedes-benz-shooting-brake-07

CLA Shooting Brake har ett formspråk som verkligen sticker ut – men med kompakt format och en väldigt attraktiv prisbild. Detta är en sportig bil för den som gärna vill synas men som ändå vill ha en bil som är praktisk.

mercedes-benz-shooting-brake-16

Nya generationen är ännu kaxigare än sin föregångare, med bland annat en ny front som ger ännu mer attityd. De stora skillnaderna märks dock på insidan där CLA fått en stor widescreen-display och det nya infotainmentsystemet MBUX.

mercedes-benz-shooting-brake-01
MBUX låter dig styra de flesta av bilens funktioner med rösten och lär sig efter hand vad du brukar vilja lyssna på för musik och vem du ofta vill ringa vid en viss tidpunkt. Det går också att styra bilens funktioner med gester med dina händer!

mercedes-benz-shooting-brake-010
Oavsett vilken modell av CLA du väljer så får du en diger utrustningslista med bland annat Progressive Line, LED-strålkastare, 18-tums fälgar, backkamera, el-baklucka och sänkt komfortchassi. Men du får också aktiv kurshållningsassistent och hastighetspåminnare som läser av den aktuella hastighetsbegränsningen och varnar om du kör för fort.

mercedes-benz-shooting-brake-11
Nya generationen kommer med en mängd uppdaterade motoralternativ som har det gemensamt att de ger mer effekt och drar mindre bränsle!

Allra lägst förbrukning har CLA 200 d med 150 hästars diesel och 8-växlad automatlåda. Den klarar sig på 0,42 liter milen vid blandad körning! (4,2 l/100 km, 111 g/km CO2). Vill du ha ett verkligt kraftpaket så finns inte mindre än tre olika AMG modeller att tillgå – med som mest 422 hästkrafter!

mercedes-benz-shooting-brake-14

Instegsmodellen CLA 180 Shooting Brake (manuell) kostar 297.900 kronor men för bara 10.000 kr till så får man den i extra välutrustad SE-Edition utförande med bland annat navigation, extra stor display och parkerings- och spegelpaket. Med privatleasing blir kostnaden 3.795 kr/mån för 36 månaders avtal.

mercedes-benz-shooting-brake-09
Vill du extrautrusta din CLA så har du långa listor med tillval att välja mellan! Inte minst självkörande funktioner i premiumklass.

mercedes-benz-shooting-brake-02

CLA Shooting Brake som tjänstebil.

Allt fler har under åren insett att CLA Shooting Brake är en perfekt tjänstebil. CLA 200 Shooting Brake kostar från bara 3.995 kr/mån + moms i fleetleasing på 36 månaders avtal.

Förmånsvärdet är ca 2.050 kr/mån vid 50% marginalskatt (ca 4.100 kr brutto).
Vilken CLA Shooting brake passar just dig?

Läs mer och bygg din drömbil här:

CLA Shooting Brake (hela spannet inkl. AMG Bränsleförbrukning blandad körning enl WLTP-körcykeln CLA Shooting Brake: 4,5 – 8,7 l/100km, CO2-utsläpp 118 – 198 g/km. Motsvarande värden enl NEDC 2.0, 3,9 – 8,4 l/100km, CO2-utsläpp 104 – 191 g/km. Förändring i utrustning kan påverka bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. Värdena avser grundutrustad bil. Bilen på bilden är extrautrustad. Med reservation för prisförändringar och felskrivning.

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

26 maj, 2020 / Nyheter
22 januari, 2020 / Personbilar
15 januari, 2020 / Nyheter
10 januari, 2020 / Nyheter

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige