Gå vidare till innehåll

De räddar värden och kör Mercedes Vito.

På Ebe Gruppen arbetar drygt 130 personer med att sanera och besiktiga fastigheter när olyckan varit framme. I sina Mercedes Vito kan hantverkarna, besiktningsmännen och skadesanerarna med lätthet få med all utrustning de behöver till skadeplatsen.

– När våra Mercedesbilar rullar in på skadeplatsen, så vet kunden att hjälpen har anlänt.

Det säger Philip Bayati, vd för Ebe Gruppen sedan 2015. Philip är egentligen snickare, men efter några år i yrket valde han att byta inriktning och började jobba som fukttekniker, vilket bland annat innebar att han monterade avfuktningsanläggningar och besiktigade fastigheter som utsatts för fuktskador. 2012 startade han företaget EBE Torkteknik tillsammans med en kollega och tre år senare slog de sig ihop med ägarna till Skadeservice – ett anrikt företag som firar 60-årsjubileum nästa år. Nu ingår de båda företagen i Ebe Gruppen, med huvudsäte i Göteborg.

 

– Man kan säga att vi arbetar med att rädda ekonomiska värden åt kunderna, som oftast är fastighetsbolag, försäkringsbolag, byggfirmor, fastighetsägare och kommuner, berättar Philip.

– En stor del av vår verksamhet är jourverksamhet och det kan vara allt från en läckande diskmaskin till att det brinner i ett tiovåningshus. Vid olyckor kallas vi in för att sanera och för att säkra och se över restvärdet på vad det nu kan vara.

– Vi sanerar både lösöre och fastigheter och utför skadebesiktningar. Det kräver såklart specialistkunskaper och det är mycket internutbildning för våra medarbetare.

– Vi hanterar skadorna när de uppkommer. Vår grundidé är att vi ska hjälpa kunden spara restvärden och ekonomiska värden i möjligaste mån. Rädda det som räddas kan, så att säga.

 

Till sin hjälp i arbetet har Ebe Gruppen en stor fordons- och maskinpark, med ungefär 100 lätta lastbilar och servicebilar, varav hälften är Mercedes-Benz Vito. Och nyligen hämtades 29 nya Vitos ut från Hedin Bil i Göteborg.

– Det är fjärde året vi kör Mercedes, berättar Philip och fortsätter:

– Mercedes Vito är bra bilar och vi har inte haft några som helst problem med dem. Vi har våra Mercedes på finansiell leasing och vi är väldigt nöjda med både bilarna och servicen man får när man väljer Mercedes-Benz. Eftermarknaden, alltså verkstad och service,  har fungerat mycket bra och skulle det vara något vi vill ha hjälp med eller ha fixat med bilarna, så har Mercedes återförsäljare löst det väldigt smidigt för oss.

– Våra Vitos används som hantverksbilar. Våra killar och tjejer har var sin bil och där de kan ha med sig sin utrustning för besiktningar eller saneringar bak i lastutrymmet.

– Vi har några Citan i fordonsparken också och de fungerar som servicebilar till våra medarbetare ute i fält.

Ebe Gruppen har 130 anställda fördelade på kontoren i Göteborg, Torslanda, Lysekil, Uddevalla, Allingsås och Kungsbacka. Ute i fält är det 115 man och därutöver finns det några arbetsledare och kontorspersonal anställda. Inom Ebe Gruppen finns en rad olika specialkompetenser.  Philip berättar att det är viktigt när det gäller till exempel besiktningar, att man har både byggkunskaper och erfarenhet och kan bedöma till exempel säkerheten i fastigheterna efter en skada. När det gäller fuktskador, så rekryterar företaget en del personal från yrkeshögskolan i Göteborg, där man kan utbilda sig till just fukttekniker.

– Sen behövs det ytterligare vidare internutbildning och kompetensutveckling. Vi måste hålla oss uppdaterade hela tiden.

– Det gäller ju vår fordonspark också och jag vet att det ska hämtas ut ytterligare Mercedes Vito idag från Mercedes återförsäljare. Stripade och klara att sättas i arbete.

 

Text: Maria Anderberg
Foto: fotograf Therese Björkbacke

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

6 april, 2020 / Road Stories
31 mars, 2020 / Road Stories
30 mars, 2020 / Transportbilar
20 mars, 2020 / Transportbilar

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige