Gå vidare till innehåll

Mercedes-Benz levererar mer än 200 000 bilar under en novembermånad – för första gången någonsin.

Under november sålde Mercedes-Benz 209 058 bilar globalt. Det är en ökning med 5,3% jämfört med samma period föregående år. Inte nog med att man satt ett nytt rekord för novemberförsäljningen man ökade också försäljningen januari till november med 1,4%. I de tre största marknaderna Kina, Tyskland och USA har årets försäljning slagit förra årets.

Från januari till november lyckades Mercedes-Benz även behålla sin position som marknadsledare inom premiumsegmentet i bland annat Tyskland, Storbritannien, Frankrike, Spanien, Belgien, Schweiz, Polen, Danmark, Portugal, Turkiet, Sydkorea, Japan, Australien, Thailand, Kanada, Sydafrika m fl.

Mercedes-Benz ökar även i Europa.

Stuttgart-baserade Mercedes-Benz sålde i november 82 123 bilar i den europeiska regionen. Perioden januari till november ökade försäljning i regionen med 0,6%. På den största marknaden – Tyskland – levererade man 30 872 bilar, vilket är en ökning med 5,8%. Man slog också försäljningsrekord i Schweiz, Polen, Danmark, Nederländerna och Portugal under november månad.

Mercedes-Benz försäljning per modell.

I kompaktbilsklassen såldes det under november 61 500 bilar över hela världen vilket är en ökning med hela 9,8%. Från början av året har det sålts totalt 607 600 enheter av A- och B-Klass, CLA Coupé, CLA Shooting Brake och GLA – vilken även det är en ökning med 9,8%.

S-Klass Sedan var särskilt populär i Sydkorea och USA, och den globala försäljningen steg till 6 800 levererade bilar och ökade därmed med 2,6% i november. Försäljningen av den exklusiva Mercedes-Maybach S-Klass Sedan under januari till november ökade med 5,2%. I Kina har det aldrig tidigare sålt så många Mercedes-Maybach S-Klass Sedan som under denna period 2019.

Även när det gäller SUV-segmentet har det satts ett nytt november-rekord. Totalt såldes det 76 300 exemplar av GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS och G-Klass – 10,5% fler än fjol. Bara antalet sålda GLE på den tyska marknaden mer än fördubblades från föregående året. G-Klassen som firade sin 40-års födelsedag under året satte nytt rekord för försäljning under november med en ökning på 20,2%.

Även i Sverige går det bra. Med en Marknadsandel jan – nov på 5,66 % har det aldrig tidigare varit lika populärt att välja Mercedes-Benz här.

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

8 juli, 2021 / Lastbilar

Provkör en Mercedes-Benz som är byggd för just dig. Actros och Arocs. Fulla av nya lösningar som gör jobbet enklare,…

Läs inläggTest The Best.

9 juni, 2021 / Personbilar
11 maj, 2021 / Familjebil
26 maj, 2020 / Familjebil

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige