Gå vidare till innehåll

Självkörande S-Klass i San José.

Mercedes-Benz och Bosch lanserar nu en självkörande samåkningstjänst i San José. Självkörande Mercedes-Benz S-klass kommer ta resenärerna från västra San José in till centrum – utan förare. Tillsammans med Daimler Mobility AG skapar de också en plattform för att kunna hantera både självkörande och konventionella bilar, redo att användas av redan existerande samåkningstjänster.


Nu har Bosch och Mercedes-Benz tagit nästa steg i ett gemensamt projekt för självkörande bilar. I San José lanserades pilotprojektet i form av en appbaserad samåkningstjänst som låter en utvald grupp resenärer åka i den självkörande Mercedes-Benz S-Klassen från en bestämd upphämtningsplats till slutdestination. Resan övervakas av en särskild förare på plats i bilen. Tillsammans har företagen goda förhoppningar om att testet kommer ge nya insikter kring hur självkörande bilar kan bli en del av ett större transportnät med kollektivtrafik och bildelningsalternativ i staden.

Partnerskap för att nå de högsta nivåerna av självkörande bilar.

Tillsammans har Mercedes-Benz och Bosch arbetat på en lösning för självkörande bilar. Det gemensamma målet har varit att nå SAEs (Society of Automated Engineers) klassificeringsnivå 4/5, vilket innebär att bilen är helt och hållet självkörande i de flesta situationer och inte kräver att en förare tar över. De har fokuserat på att inte lansera prototyper utan snarare ett system som är fullt redo att installeras i olika typer av fordon och modeller från start. För att lära systemet hur det ska hantera komplexa trafiksituationer har ingenjörerna i teamet tillgång till Daimlers testområde Immendingen där 10 hektar är särskilt utformat för självkörning och simuleringar.

Korta beslutsled.

Teamet från de båda företagen består av två grupper, en i Sillicon Valley och en i Stuttgart. Grupperna jobbar tillsammans på plats i gemensamma kontor för att underlätta snabba utbyten av erfarenhet och kunskap men också snabbt beslutsfattande. Bosch bidrar med expertis inom sensorer, kontrollenheter, styr- och bromssystem till hela stödsystem för fordonsprodukter som sömlöst ska kunna kombineras med Mercedes-Benz kunskaper kring systemintegration och tillverkning av bilar. Arbetsfördelningen skiljer sig inte. Mercedes-Benz ansvarar för att göra systemen fullt redo för installation i bilarna men också bidra med testbilar och testområden, samtidigt som Bosch utvecklar och tillverkar komponenterna som krävs för den självkörande tekniken.

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

8 juli, 2021 / Lastbilar

Provkör en Mercedes-Benz som är byggd för just dig. Actros och Arocs. Fulla av nya lösningar som gör jobbet enklare,…

Läs inläggTest The Best.

9 juni, 2021 / Personbilar
11 maj, 2021 / Familjebil
26 maj, 2020 / Familjebil

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige