Mercedes-Benz Trucks – Så Funkar Det

Vi på Mercedes-Benz tar hela tiden fram nya lösningar och funktioner. Men ibland så fortsätter man att använda saker och ting på samma sätt som innan. Utan att tänka på eller kanske veta att det finns andra sätt. Här är några saker som vi noterat och där vi gjort små instruktionsfilmer som kan visa hur du kan få mer ut av den teknik som du redan har:

 

Boggipress

Boggipress är något vi gillar i Sverige med våra vintervägar. Men hur det fungerar kan variera mellan olika märken. Såhär har vi på Mercedes-Benz löst det.

Förarstol

Vår förarstol innehåller massor med inställningsmöjligheter. Men när allt är rätt inställt för att sitta rätt så kan det vara värre att komma in och ur bilen. Såhär gör du för att få det hela smidigt.

Powershift

PowerShift är en automatiserad växellåda och det är inte samma sak som en automatlåda. Det betyder att själva växlingen sker som i en vanlig låda, men att elektroniken så att säga styr det hela.
Det gör också att det finns en del saker att tänka på för att få bilen att förutse vad som ska hända. Saktar du ner för att stanna? Eller saktar du ner för att gasa upp igen?
I den här filmen kan du se hur det fungerar