Gå vidare till innehåll

Jobba, leka, bo: Sprinter med plats för hela livet.

För många är en Mercedes Sprinter en praktisk skåpbil som man kan transportera saker i. Men för AB Race Cruisers i England är den grunden för en bil med plats för hela livet – i högsta komfort. I deras Sprinters kan du både bo, jobba och ha plats för allehanda leksaker…

ag-racers-13

 

Alla som hört Robert Gustavssons ”Tony Richardsson-monolog” vet hur det är att vara speedwayförare. Det är ”bajamaja i Krakow” och sedan fram och tillbaka mellan länder med flera tävlingar varje vecka.

Det är just den verkligheten som är bakgrunden till AB Race Cruisers verksamhet. Speedwayförare behövde en bil där de kunde få plats med motorcyklar och verktyg samtidigt som det gick att sova och äta och ta igen sig i den. Dessutom skulle den vara snabb, bränslesnål och bekväm för att sluka många långa motorvägsmil.
Lösningen blev att bygga om Mercedes-Benz Sprinter med förhöjt tak enligt ett helt eget koncept. Bilarna får en specialsoffa med bord och ställbara ryggstöd som baksäte. Soffan kan fällas ner och blir då en dubbelsäng.

ag-racers-12

Men det riktigt kluriga är att utrymmet bakom soffan är ett avskilt lastutrymme som bara nås genom bakdörrarna. Lastutrymmet går inte hela vägen upp i taket utan mellan lastutrymmets och bilens tak är en ”stickkoj” med plats för två.

ag-racers-6

Hela bilen är full med smarta bekvämligheter som både är praktiska och ger hög ”mysfaktor”. Allt från pentry med kyl, spis och vatten, till lastutrymme klätt i durkaluminium och med ute-dusch med varmvatten.

ag-racers-14

– Från början var det mest folk som tävlade med motorcyklar som köpte bilarna, berättar Manfred Stober på Olofsson Auto i Norrköping som både är återförsäljare för Mercedes-Benz och generalagent för AB Race Cruisers.

– Men sedan har allt fler insett vilket perfekt fordon det är. Här kan du köra med personbilskomfort i en arbetsbil som du också kan bo i. Och som dessutom är cool!

ag-racers-15

Bilarna kan specialbeställas på olika sätt beroende på vilka behoven är. Det rullar bilar som är turnébussar, mobila tatueringsstudios, film-bussar, dyk-bussar…

ag-racers-8

– Alla typer av verksamhet där man både behöver kunna jobba och bo, fortsätter Manfred.

– Vi märker att fler och fler tycker att detta är bättre än till och med en husbil. Även om bodelen inte är riktigt lika rymlig så är bilen tålig på ett helt annat sätt. Och så kan du ju ha med dig cyklar, mc, scootrar eller vad du vill. Och hur mycket bagage som helst!

ag-racers-3

Bilen på bilderna är byggd för en crossåkare och är baserad på en bakhjulsdriven Sprinter 316 CDI registrerad som lätt lastbil. Här finns sittplats för fem personer, sovplats för fyra och plats för totalt 3 crosshojar.

I bodelen finns TV med antenn, Mikrovågsugn, Diskho med varmt & kallt vatten, Gas spis och Kylskåp på 49 liter. Bodelen har dieselvärmare som även är kopplad ut till garaget och bilen har 2000 watt inverter (220 volt). Lastutrymmet är 2,3 meter och bilen har regnskydd bak med dusch och draperi samt markis och mycket annat.

Priset i detta utförande är 785.000 kronor inklusive moms.

ag-racers-1

ag-racers-2

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

3 november, 2019 / Våra stjärnor
31 oktober, 2019 / Road Stories

Claes Grundsten är professionell naturfotograf, kanske mest känd för sina många böcker om den svenska fjällvärlden. Arbetet innebär många resor…

Läs inläggNaturfotografens drömbil.

24 oktober, 2019 / Transportbilar
17 oktober, 2019 / Transportbilar

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige