Gå vidare till innehåll

Heltidsnomader med kreativt kontor på fyra hjul.

Drömmer du i hemlighet om att lämna allt? Strunta i bostadspriser, livspussel och karriärplanering?
På Youtubekanalen ”Dynamo Ultima” du inspireras av de digitala nomaderna Lexi och Cody och livet i deras ombyggda Mercedes-Benz Sprinter – mobil studio, kontor och hem.

mercedes-benz-sprinter-dynamo-ultima-10

Leva för att arbeta eller arbeta för att leva? Det är det sistnämnda som gäller för Lexi och Cody. De sitter vid bordet i deras ombyggda Mercedes-Benz Sprinter, mitt emot varandra, med sina laptops uppfällda och arbetar. Genom den öppna bakdörren kan de blicka ut över de frodigt gröna skogarna någonstans i amerikanska Oregon. På deras Youtubekanal ”Dynamo Ultima” kan man följa deras upplevelser och insikter om livet i en van – både för- och nackdelar. När de startade sin kanal var tanken att Lexi och Cody skulle göra en underhållningsdokumentär för TV som visade hur de levde och arbetade i Sprintern. Och samtidigt kunde vänner och familj hålla sig àjour med vad paret hade för sig genom kanalen.

mercedes-benz-sprinter-dynamo-ultima-01

– Vi ville dela med oss av vårt val av livsstil. Folk sitter ofta fast i bilden av hur man ”ska” leva. Genom att visa hur vi valt att leva, så kan vi kanske inspirera andra att våga göra avsteg från sin konventionella vardag, säger Lexi och fortsätter:

– Eller kanske till och med bryta upp och bli ”digitala nomader” som vi. Med mottot: ”Det finns inga regler om hur man ska leva sitt liv”.

– Vi njuter för fullt av livet och tar inte saker och ting alltför allvarligt, säger paret och beskriver sin livsstil som lite bisarr och humoristisk.

mercedes-benz-sprinter-dynamo-ultima-06

Att göra sig av med all onödig barlast: Less is more.

Lexi och Cody har rest genom hela Nordamerika i sin Mercedes-Benz Sprinter sedan 2016. Med sitt kontor på fyra hjul, mitt i naturen, har Cody och Lexi tagit begreppet ”öppet kontorslandskap” till en ny nivå.

– Redan innan 2016 dess reste vi runt i USA i en halvkombi. Det var kul och vi njöt varje minut av resandet. Även om det inte var specielt bekvämt att bo i den bilen och sova i de nerfällda sätena, berättar Lexi.

– När vi hade gått ut college bestämde vi oss för att bo i en van. Vi sålde allt vi hade i våra lägenheter och båda våra bilar. När vi gjorde det blev vi också medvetna om hur mycket grejer vi hade och det var en befriande känsla att göra sig av med det.

mercedes-benz-sprinter-dynamo-ultima-03

– Vi påbörjade ombyggnaden och livet i Sprintern och vi har inte ångrat vårt beslut en enda gång. De få ägodelar med affektionsvärde som vi inte kunde skiljas ifrån, finns hos våra föräldrar och dit går också vår post.
Cody berättar att de försörjer genom uppdrag inom marknadsföring, produktdesign, webdesign och videoproduktion. Och de håller också onlinekurser, ger workshops och hjälper till med hemsidor åt andra som vill bli ”digitala nomader”.
Sprintern är vårt mobila kontor.

Lexi och Cody känner sig hemma när de är på väg och kallar sig heltidsnomader. Att leva i en ombyggd van eller i en husbil har blivit alltmer populärt under de senaste åren. Många som vågar tänka nytt tycker att tiden man själv styr över är mer värd än lönen för ett vanligt jobb, enligt Cody.

– De flesta jobb är inte värda betalningen i förhållande till tiden. Möjligheten att få uppleva så många olika platser genom att bo i Sprintern är ovärderligt.

mercedes-benz-sprinter-dynamo-ultima-02

– Och nästan lika viktigt som att se nya platser, för två vagabonder som oss, är alla människor vi möter på vägen.

– Vi åker ofta på träffar och konvent för folk som lever ”vanlife” och vi har träffat så många fantastiska människor. Många har liknande längtan och ambition. Det är en enda stor gemenskap.

Är du sugen på att själv prova på Van-Life kanske AB Race Cruisers version av Sprinter kan vara något för dig?

 

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

26 maj, 2020 / Nyheter
30 april, 2020 / innovation
29 april, 2020 / Nyheter
8 april, 2020 / Transportbilar

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige