Gå vidare till innehåll

”Våra killar ska alltid köra fräscha, säkra bilar.”

André Varga driver byggfirman Bygg & Säkerhet i Landskrona tillsammans med Jonathan Jönsson sedan 2010. Under de senaste åren har de köpt 15 transportbilar från Mercedes-Benz, såväl Vito, som Sprinter och X-klass.

bygg11
– Vi vill att allt i vår verksamhet ska utstråla professionalitet. Allt från att ha behörighet enligt alla branschregler, till att köra snygga, bra och säkra bilar.  Med Mercedes-Benz blir det dessutom mindre driftsstopp, mindre ”kladd” i verksamheten.

Det var egentligen Jonathan Jönsson som startade firman och som så småningom bjöd in barndomsvännen och entrepenören André att bli kompanjon i firman. Idag arbetar 14 hantverkare i företaget. André berättar att de gör alla typer av byggjobb och Bygg & Säkerhet är totalentrepenörer med ansvar för hela byggprojekt. Uppdragen varierar och sträcker sig över hela den skånska västkusten.

bygg08
– Det kan vara allt från att byta plåtbleck på ett fönster hos en privatperson till större tillbyggnader eller kontorsombyggnader för olika företag.

Idag har Bygg & Säkerhet åtta Vito, en Sprinter och två X-Klass.  Och ytterligare tre nya Vito är på väg in i firman från Hedin Bil Helsingborg.

bygg05
– Viton är mycket bra som allroundbil och den funkar till det mesta. Och Sprintern är jättetrevlig. Den har ståhöjd, vilket är mycket bra i vissa fall. I den kan vi till exempel köra en stående kyl eller en delmonterad köksinredning.

Redan när André kom in i företaget körde kompanjonen Jonathan en Vito och var jättenöjd med den. Nu har valet av bilar blivit något av en policy i företaget, som leasar transportbilarna från Mercedes-Benz och ser till att byta innan eller runt leasingavtalets utgång.

– Det är så vanligt i vår bransch att bilarna är skitiga och rostiga, att man inte tar hand om bilarna, röker i dem och så vidare. Våra snickare ska känna att de alltid kör fräscha, säkra bilar med mindre driftsstopp. Det ska synas att vi bryr oss.
bygg07
– Våra Mercedesbilar ger oss ett snyggt och seriöst ansikte utåt.

Det är André och Jonathan själv som kör de två X-Klassbilarna, som stripats lite extra och är lite mer utmärkande. Stripningen har gjorts av Skylthuset i Helsingborg.

bygg06
– Jag och Jonathan kör båda mycket servicejobb i firman, där det räcker med det rymliga flaket på X-Klassen.

– X-Klass är en riktigt tuff bil med extremt bra komfort!

– Löjligt bra för att vara en byggbil!

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

27 januari, 2020 / Road Stories
22 januari, 2020 / Personbilar
15 januari, 2020 / innovation

Nu kommer elektrifieringen även till transportbilarna. En av de första eldrivna transportbilarna på den svenska marknaden är Mercedes-Benz eVito. Till…

Läs inläggFrågor och svar om eVito.

16 december, 2019 / Road Stories

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige