Gå vidare till innehåll

Stil, finess och en snygg bil.

Mitt i en av Västerås grönskande dungar ligger en stilren och modern byggnad inbäddad. I byggnaden finns ett av Sveriges äldsta mattskrädderi – Mattbolaget i Västerås. Här har passionen för mattor och mattskrädderi förts vidare genom generationer.

mattbolaget_01

Idag är det Peter Eriksson och hans fru Maria som driver familjeföretaget, tillsammans med sina barn Fredrik och Johanna och Mattbolaget i Västerås är idag Sveriges största mattskrädderi. När familjen reser ut i världen är det inte för att sola och bada, utan för att hitta välskräddade och vackra mattor.

– Vi reser runt på mässor, besöker fabriker och tillverkare och handplockar de mattor vi tar hem för försäljning. Det har vi gjort i tre generationer, berättar Peter och säger att valet att börja i familjeföretaget var ganska självklart, både för honom och för sonen Fredrik, 32.

– För Johanna, 29, var det kanske inte lika självklart. Hon åkte till Australien och Sydney för att gå en handelsutbildning där. Nu när hon också börjat i familjeföretaget, så har vi mycket god nytta av hennes utbildning.

mattbolaget_02

En specialinredd Sprinter 319

Mattblaget säljer och lägger in mattor både till privatpersoner och företag och just transporten av mattorna har inte alltid varit helt lätt. Nu är det annorlunda!

– Vi letade i fyra år efter en lämplig transportbil. En bil där inte mattorna behövde sticka ut en meter bakom bilen, plastas och bindas, medan man själv satt och frös när man körde.

När vi kom i kontakt med Torbjörn Käll på Vehobil i Västerås och beskrev våra önskemål och behov, blev vi mycket väl omhändertagna, berättar Peter, som säger att de är mer än nöjda med sin nya, grå metallic Sprinter 319, som de hämtade ut för ett par månader sedan.
– Vi ville ju kunna transportera 4-meters mattor på ett bra sätt, så bilen har specialinretts och stripats..

mattbolaget_04

Utmaningen var att kunna transportera de stora mattorna utan att de blev skadade. Mattor ska rullas, inte vikas, och då behövde de en transportbil där lastutrymmet blev tillräckligt långt och där de ändå kunde ha med sig den utrustning som behövs när mattan ska läggas på plats hos kunden.

– Mellan de två mycket bekväma stolarna fram har en slags hylla byggts där mattorna kan läggas in  i sitt eget ”fack” utan att skadas och då går de in hela vägen. På sidorna i bilen har vi satt upp förvaring för utrustningen och verktygen vi behöver när vi är hos kunden.

– På utsidan har vi stripat med logga och vår facebookadress.

Peter berättar att han tycker Sprintern är helt suverän att köra och att han alltid gillat Mercedes. Privat kör han en Mercedes-Benz GLE.

– Vi valde premiumpaketet för Sprintern. Dels för komforten, men också för att det är viktigt för oss att även vår transportbil har samma snygga still och klass som vår ambition är för företaget i övrigt.

– Och självklart är det viktigt att man tar hand om sin bil och håller den ren och snygg.

– Det är ett sätt att visa respekt för kunden också.

mattbolaget_03

Med den nya Sprintern visar Mattbolaget att de satsar framåt, menar Peter och säger att framtiden är ljus och spännande. Och med hjälp av Sprintern blir hela kedjan, från skrädderi till transport, kvalitetssäkrad.

– Det är barnen som gör att vi satsar på företaget och framtiden. Vi är moderna och siktar framåt, men har med oss hantverket och kunskapen!

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

3 november, 2019 / Våra stjärnor
31 oktober, 2019 / Road Stories

Claes Grundsten är professionell naturfotograf, kanske mest känd för sina många böcker om den svenska fjällvärlden. Arbetet innebär många resor…

Läs inläggNaturfotografens drömbil.

24 oktober, 2019 / Transportbilar
17 oktober, 2019 / Transportbilar

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige