Gå vidare till innehåll

Lyxig Vito som vinner priser.

Henrik Elgs "Mercedes Luxury" Vito

Henrik Elg från Klippan är en av landets mer kända bilombyggare. Hans senaste projekt är en bil som verkligen sticker ut på landets bilutställningar – en Mercedes-Benz Vito med finesser och funktioner som går utanpå det mesta.  (Foto: Filip Högfelt).

Efter att ha byggt om flera tvåsitsiga bilar kände Henrik Eld att det var lite jobbigt att bara kunna ta med sig ett av sina två barn på utställningar och träffar. En bil med mer utrymme stod på önskelistan – och vad har mer utrymme än en Vito?

– Jag hade en idé om att bygga en limousine, berättar Henrik. Och när jag såg en video med en superlyxig Vito-limo så tände jag direkt. En sådan skulle jag bygga!

Baksätet med överdådigt utrymme
Baksätet med överdådigt utrymme

Henrik köpte bilen som då var 12 år gammal (årsmodell 2004) och körde med den i ett år som bruksbil innan han satte igång med bygget. Som vanligt med hjälp av Fredrik Håkansson och Marcus Andersson. Samt ett antal sponsorer.

– Jag ville ju bygga en bil som verkligen sticker ut och märks, och då måste man satsa och då krävs det sponsorer. Bara ljudanläggningen från GAS som BRL installerade hade ju annars kostat uppemot 100.000 kronor…

 

Henrik Elg med "Praktikant Fredrik".
Henrik Elg med “Praktikant Fredrik”.

Bilen är sprängfylld med tekniska lösningar som gör vilken prylgalning som helst glad. Den nyss nämnda ljudanläggningen med 28 högtalarelement och effekt på 14.800 watt dominerar och de fem slutstegen och dubbla 15-tums baselementen tar upp hela utrymmet innanför bakluckan.
Som i en sann limousine har bilen upphissningsbar skiljevägg mellan passagerarutrymmet och förarhytten. Det unika här är att väggen utgörs av en 32 tums TV som glider upp och ner med motor. Under denna är en champagnekyl inbyggd.

img_2096

I taket tronar en Mercedes-stjärna och interiören är fylld av LED-ljus på alla tänkbara platser. Allt är inklätt i skinn och golvet är lagt i mörk ask.

Exteriört är bilen ombyggd så att den har samma front som senaste generationens Vito dessutom med ett yttertak i quiltat konstläder. Fälgarna är enorma kromade 22-tummare från Lexani med hög blingfaktor. För att få plats med de 12,5 breda fälgarna har skärmarna breddats – i plåt så klart. Det skapade ett nytt problem – det gick inte att dra bak skjutdörren! Ett problem som löstes genom att sidodörren helt enkelt (!) fick nya gångjärn fästa i ovankant. Och nu öppnas som en ”envingad” måsvinge…

img_2103

Efter ca ett och ett halvt år i garaget stod bilen klar i vintras och den har redan vunnit mängder med priser!

– Jag hittar hela tiden små saker som jag vill förbättra och där vi inte hann med allt vi ville göra, så i vinter blir det in i garaget igen. Vi får se om jag kommer på några nya idéer att förverkliga också …

Vill du se Henriks bil i verkligheten så är nästa chans på Vallåkraträffen utanför Landskrona den 17-18 augusti.

img_1267

De visade ombyggnaderna är utförda av oberoende aktörer. Företagen och deras arbete, eller visade produkter, är inte kontrollerade av Mercedes-Benz Sverige AB. De visade bilderna utgör ingen bedömning av företag eller produkter.

img_2147 img_2087

img_2078_2

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

25 september, 2020 / Transportbilar
14 september, 2020 / Transportbilar
3 september, 2020 / Nyheter
28 augusti, 2020 / Road Stories

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige