Gå vidare till innehåll

Mycket Mercedes-Benz på Elmia Husvagn & Husbil

Mässan Husvagn & Husbil på Elmia är årets stora händelse för alla som gillar det mobila livet. Här tecknas order på 1000-tals vagnar och bilar varje år.
Den stora trenden i år var stjärnprydd. Aldrig tidigare har det funnits så många husbilar baserade på Mercedes-Benz.  Mats Genberg och Maria Anderberg åkte till Jönköping och tog pulsen på marknaden. (klicka på bilden ovan för att se TV-reportaget)

Hymer visade både hel- och halvintegrerade husbilar baserade på Mercedes-Benz.
Hymer visade både hel- och halvintegrerade husbilar baserade på Mercedes-Benz.

Att bo och resa i sitt eget fordon ligger i tiden. Att ta med sig sitt hem vart man än befinner sig eller att vara oberoende av flyg och hotell på semestern blir allt mer populärt.  Vanlife har blivit ett begrepp. Med det kommer också husbilstillverkarnas allt smartare lösningar för ett bekvämt ”compact living”.

Mikael Blomqvist, vice VD på KABE, vid företagets nya "plåtis" KABE VAN.
Mikael Blomqvist, vice VD på KABE, vid företagets nya “plåtis” KABE VAN.

Mercedes-Benz åkte till Jönköping och årets Elmia Husbil Husvagn, där de senaste nyheterna visades upp. Det var en mycket stor och välbesökt mässa i år och störst monter av dem alla hade KABE, som i år presenterade sitt nya samarbete med Mercedes-Benz. Både vad gäller sina lyxiga helintegrerade modeller, men också med en alldeles ny ”plåtis” – KABE Van –  Byggd på Mercedes Sprinter.

– Mercedes Sprinter är tekniskt mycket avancerad och passar ihop med den tekniska idé vi har i vårt utvecklingsarbete när vi bygger husbilar, säger Mikael Blomqviskt, vVD KABE AB.

Westfalia James Cook med utskjut bakåt
Westfalia James Cook med utskjut bakåt

James Cook är inte bara namnet på världsomseglaren som upptäckte bland annat Nya Zeeland för 250 år sedan. Det är också en modell från tyska Westfalia som baseras på Sprinter. En förhållandevis kort bil som getts massor av innerutrymme genom ett rejält förhöjt tak och ett utskjut bakåt. Som ger plats för långa människor utan att bilen blir större när den körs.

Mercedes-Benz egen fabriksbyggda Marco Polo
Mercedes-Benz egen fabriksbyggda Marco Polo

Marco Polo imponerade

Man skulle kunna säga att Isabella och Carl Waite är experter på husbilsliv. De driver den populära podden ”Vanlife Sverige” och är också initiativtagare till husbilsträffen ”Burning Van”, som vi skrivit om på www.nyheter.mercedes-benz.se tidigare. När de såg Mercedes egen campervan – Marco Polo – på Elmia, så blev de mycket imponerade.

–  Den är så himla fin, sa Isabella och Carl tillade att han mycket väl skulle kunna tänka sig en Marco Polo.

– Vi kör ju en Sprinter idag, men ibland känner vi att vi skulle vilja ha något mer kompakt. Den här är ju supersmart inredd och har  allt man behöver för sitt ”vanlife”.

Nordic Husbilar bygger på Mercedes-Benz sedan 1993.
Nordic Husbilar bygger på Mercedes-Benz sedan 1993.

Nordic Husbilar var en av utställarna på mässan som byggt sina husbilar på Mercedes Sprinter under många år, ända sedan 1993.

– Komforten, säkerheten och tryggheten är det som gör att vi bygger på Sprinter. Den nya generationen är ju helt underbar. Den har många finesser och är ännu mer personbilsliknande vad gäller förarkomforten, vilket gör att man åker ännu mer avspänt och avkopplat än tidigare, även om man är lång som jag säger Stefan Tanskanen, vd för Nordic Husbilar

Starliner med utskjut och scootergarage.

Detsamma gällde för den tjusiga Starliner som visades på Elmia. Här var det läder, påkostat trämaterial och helkaklat badrum i husbilen och med specialramp bak för den ”självklart” medföljande vespan.

4x4 Sprinter husbil från Hymer
4×4 Sprinter husbil från Hymer

Hymer visade både hel- och halvintegrerade husbilar baserade på Mercedes-Benz.Hymer visade både hel- och halvintegrerade husbilar baserade på Mercedes-Benz.

 

Se hela reportaget här

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

25 september, 2020 / Transportbilar
14 september, 2020 / Transportbilar
3 september, 2020 / Nyheter
28 augusti, 2020 / Road Stories

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige