Gå vidare till innehåll

Westerås Brand först i Västerås med eldriven Vito skåpbil.

Westerås Brand är ett av de första företagen i Sverige som fått en eldriven eVito skåpbil. Och bilen är den allra första i sitt slag i Västerås.
”Även mindre företag måste ta ett miljöansvar”, säger företagets ägare Bengt Myrin.

Westerås Brand, eVito
Läs mer här

Med mer än 20 års erfarenhet av att brandsäkra större fastigheter, så är valet av transportbil ytterligare ett sätt att blicka framåt, mot en tryggare framtid.

– Det är ett policybeslut och vi gör det för kommande generationer, säger Bengt Myrin, vd och ägare till Westerås Brand AB, när vi träffar honom hos Veho Bil i Västerås där han är för att hämta ut sin alldeles nya Mercedes-Benz eVito el-skåpbil.

Westerås Brand, eVito

– Det är viktigt att även mindre företag tar miljöansvar och visar att det är dags att sadla om, säger Bengt och fortsätter:

–  Vi går gärna före och verkar som ett gott exempel. Nu har vi bytt ut en av våra bilar till en Mercedes-Benz eVito el-skåpbil och vi kommer att byta ut vår fordonspark efterhand.

Westerås Brand AB arbetar med passivt brandskydd. Det vill säga ett brandskydd som aktiveras vid brand. Företaget har funnits i drygt 20 år och har lång och väldokumenterad erfarenhet, både av att ge råd och utföra åtgärder för att öka brandskyddet i olika fastigheter.

–  Det kan röra sig om brandtätning, miljötätning, inklädnad eller brandskyddsmålning av bärande stålbjälkar eller att sätta upp speciella gipsskivor i mellanväggar.

Westerås Brand, eVito

Bengt berättar att arbetet engagerar honom personligen och att det är viktigt att förstå vilka konsekvenser det kan bli med ett bristande brandskydd. Det gäller att förhindra förloppet och förebygga så mycket som möjligt.

– Allt som kan förhindra snabb spridning av brand.

Westerås Brand arbetar med både svenska och utländska byggentreprenörer och fastighetsförvaltare och också med en del bostadsrättsföreningar. Oftast handlar det om större offentliga fastigheter, industrier eller hyreshus. Ibland är de med från början, redan i planeringen av fastigheterna och kan påverka brandskyddet redan i byggfasen. Ibland kommer de in i efterhand för att ge förslag på förbättringar.

Företagets transportbilar används för att de sex anställda ska kunna ha med sig fogsprutor, borrmaskiner, mätverktyg och annan utrustning de behöver för att kunna utföra sitt jobb.

– Vi laddar eVito el-skåpbilen över natten och den är ju fulladdad på 6 timmar, och det betyder att vi även kan underhållsladda den, om vi behöver, under dagen när vi är på jobb, säger Bengt och fortsätter:

– Vårt arbetsområde sträcker sig mellan Gävle-Örebro-Enköping-Katrineholm, så det kommer att fungera bra.

– Det är klart att man tycker att det borde gå snabbare med att få upp fler laddstolpar för elbilar, men det i sig kan inte vara ett argument för att vänta med elbil.

Westerås Brand, eVito

Westerås Brand har sin nya eVito på ett leasingavtal med fullt serviceavtal i tre år.

– Det är åtta års garanti på batteriet och det känns också mycket bra, säger Bengt.

eVito har samma lastutrymme som den konventionella Vito och man kan få förlängt skåp också om man vill, men Bengt har valt standardutrustning och standardlängd på skåpet.

– Den är utmärkt att lasta i och skön att köra. Vi har stripat upp den lite snyggt med vår logga, men också med ”Kör för framtida generationer”.

– Lite kaxigt kanske, men vi visar gärna upp att vi kör miljövänligt.

Bengt berättar att det som kändes mest överraskande med eViton när han provkörde den, var hur tyst det är att köra elbil.

– Den bara rullar iväg. Alldeles tyst.

– Det betyder att det nu är det extra kul att ha en riktigt bra stereo i bilen om man, som jag, gillar att lyssna på musik när jag kör.

Mercedes-Benz eVito skåpbil kostar från 476.900 kr + moms och är berättigad upp till 60.000 kr miljöbilsbonus. Leasing inklusive serviceavtal kostar 4.785 kr/mån. Skatten är 360 kr/år.

Läs mer här

 

 

 

 

 

 

 

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

12 april, 2021 / Transportbilar

Stjärnor på jobb Vem: Paula Ode, 41 Var: Ullstorp,Tomelilla Företag: Baltic Suntech AB, installerar solenergi och värmesystem. Kör: Mercedes-Benz Vito Hej Paula!…

Läs inläggVito med musik och värme.

19 mars, 2021 / Transportbilar
5 mars, 2021 / Road Stories
18 februari, 2021 / Transportbilar

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige