Gå vidare till innehåll

Från Jylland till Linköping tur och retur – varje dag. Sprintern som körts 100.000 mil på fyra år.

Få transportbilar kan mäta sig med Carsten Bundgaard Andersens Mercedes-Benz Sprinter när det gäller körsträckor. Bilen som pendlar varje dag mellan danska Aalborg och Linköping har nämligen körts ofattbara 100.000 mil på bara fyra år. Efterföljaren är redan beställd och enligt planen ska den ha passerat 100.000 mil redan inom tre år.

En del saker håller bara bättre än andra. Det vet åkaren Carsten Bundgaard Andersen från Aalborg allt om. På bara fyra år har hans Mercedes Sprinter nämligen körts mer än 100.000 mil på sin dagliga tur från danska Aalborg, via Malmö till Linköping. Två fasta chaufförer turas om att köra den 126 mil långa turen med lasten full av labb-prover – och de har bråttom. Proverna måste vara framme i Linköping varje kväll före midnatt och på vägen dit ska fler prover samlas upp på fasta platser.

Det hårda schemat ställer höga krav både på chaufförerna och inte minst på bilen som rullar de flesta av dygnets timmar. Men trots det hårda uppdraget har den seglivade skåpbilen körts alla de 100.000 milen med samma motor, växellåda och bakaxel som när den var ny. Och enligt ägaren är det just detta som avgör.

”Mercedes är den enda bilen som håller för det vi gör.” säger Carsten Bundgaard Andersen. ”Andra märken jag har provat räcker helt enkelt inte till. Vi behöver något som är 250 % driftsäkert.” Han menar också att den lokala verkstaden på Ejnar Hessel i Nørresundby är en bidragande orsak till att det går att få ihop vardagen i åkeriets snabbt snurrande verksamhet.

Trots serviceintervall på 2.500 mil har bilen fått service var 5:e vecka!

Ny bil med luftfjädring och automatlåda.

Nu har åkeriet valt att pensionera sin trogna Sprinter, men en ny står redan beredd att ta över. Förutom kylaggregat och isolerat  lastutrymme har den nya bilen automatlåda och luftfjädring för att ge de flitiga chaufförerna ännu bättre komfort. Om allt går som det ska så kommer även den här bilen att passera 100.000 mil. Redan om tre år.

 

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

25 november, 2020 / Transportbilar

Vem: Johan Eriksson, 42 Var: Hudiksvall Företag: Lastbilsprylar.se Kör: Mercedes-Benz V-Klass Hej Johan! Vem är du och vad jobbar du…

Läs inläggStjärnor på jobb.

25 november, 2020 / Transportbilar
5 november, 2020 / Transportbilar
26 oktober, 2020 / Transportbilar

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige