Gå vidare till innehåll

Transportbilar från Mercedes när fordonsflottan hos Dalshult´s uppgraderades

– Nu har vi tre Vitos, en Sprinter och 20-talet Mercedes Citan, säger Jonas Bringsén på Dalshult´s Skog & Entreprenad AB i Örkelljunga

När företaget Dalshult´s Skog & Entreprenad AB startade i lilla Dalshult utanför Perstorp för tio år sedan, var det med inriktning skogsentrepenad. Sedan dess har företaget vuxit och verksamheten breddats. När tillväxten tog fart för några år sedan behövde fordonsflottan uppgraderas. Då kom transportbilarna från Mercedes-Benz.

Mekanikern Tommy Olsson, verkstadschefen Mikael Johansson och maskinisten Martin Persson framför tre av företagets Mercedes-Benz transportbilar.

Idag har Dalshult´s Skog & Entreprenad 40 anställda och är verksamma i Skåne och Hallands län, med anläggningar och kontor i Örkeljunga, Perstorp och Helsingborg. De arbetar med skogsentreprenad, anläggningsentreprenad och industriservice. Jonas Bringsén, som driver företaget tillsammans med Markus Andreasson, berättar om varför valet föll på just transportbilar från Mercedes-Benz.

Mercedes har bra transportbilar som håller länge, tycker man på Dalshult´s Skog & Entreprenad AB

– Vårt behov av bra service- och transportbilar hade ökat rejält med vår utökade verksamhet. Vi behövde fler och vi behövde nya bilar, säger Jonas och fortsätter:

– Vi kom i kontakt med Hedins Bil i Helsingborg och kom mycket väl överens med säljaren där. Relationen funkar bra och det betyder mycket.

– Nu har vi tre Vitos, en Sprinter och 20-talet Mercedes Citan. Vi har tidigare haft dem på tre års leasing med serviceavtal, men i och med att Mercedes erbjuder fem års serviceavtal, så har vi allt mer gått över till det.

– Det är ju bra bilar som håller länge.

Sprintern är verkstadsinredd och fungerar som rullande serviceverkstad, medan företagets tre Mercedes Vito fungerar som servicebilar till skogsmaskinerna och kör med delar och utrustning mellan uppdragen och verkstad.

– De tjugo Citan-bilarna går som logistikbilar till både industrikunder och deras transportuppdrag och till anläggningssidan.

– Sprintern är absolut den bil som rullar mest, säger Jonas, som berättar att verkstadsinredningen togs fram i samarbete med säljaren på Hedins Bil.

Dalshult´s  Skog & Entreprenad har väldigt många skiftande uppdrag och Jonas menar att logistiken och transporterna är en viktig del för att allt ska fungera smidigt.

– Transportbilarna måste vara lika smidiga när vi kör till kunder i tät stadsmiljö, som när vi servar skogsmaskinerna.

Sprintern är den bil som rullar mest hos Dalshult´s Skog & Entrepenad. Mekanikerna Tommy Olsson är nöjd med den rullande, specialinredda verkstadsbilen.

–  Vi har många ”vanliga” entreprenaduppdrag, både totalentrepenader eller där vi hyr ut maskiner och chaufförer. Men ofta gör vi specialuppdrag. Lite sånt som ingen annan gör, säger Jonas och förklarar:

–  Det kan vara allt från fiskeleder, våtmarker eller att bygga anpassade anläggningar till industrin med tillhörande logistik.

– Vi har ett gäng som arbetar speciellt med naturvårdsuppdrag.

– Då är det viktigt att kunna täcka upp service- och logistiksidan av verksamheten ordentligt. Att det fungerar som det ska. Att man har bra transportbilar.

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

9 oktober, 2020 / Road Stories
9 oktober, 2020 / Road Stories
9 oktober, 2020 / Road Stories
9 oktober, 2020 / Nyheter

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige