Gå vidare till innehåll

EQV – Den rymliga elbilen för det aktiva livet.

Cykla, paddla, titta på fåglar, gå på loppis, renovera hus… Ett aktivt liv kräver ofta en bil med rejäla utrymmen för både människor och prylar. Nu finns äntligen en elbil som klarar detta. Mercedes-Benz EQV har plats för allt i högsta komfort och en elektrisk räckvidd på upp till ca 38 mil!

En aktiv livsstil kan se ut på många olika sätt, men kräver ofta en bil med utrymme. Vissa vill ta med sig cyklar på ett stöldsäkert sätt. Andra kan inte köra förbi en loppis utan att få med sig saker. Många pendlar till byggvaruhusen för att köpa material till olika projekt. Eller så åker man med familj och vänner och vandrar, tittar på fåglar eller bara har trevligt.

Med nya Mercedes-Benz EQV går det äntligen att leva den sortens liv med en eldriven bil. Laddar du med grön el så kör du helt utan CO2-utsläpp.

EQV är, liksom sitt syskon med förbränningsmotor V-Klass,  en bil som rymmer allt – eller alla – som du vill ha med. Två boule-lag, två mountainbikes eller två rejäla skåp. Du väljer. Trots sina generösa utrymmen är EQV smidig som en vanlig kombi och en dröm att köra. Du sitter högt med fin sikt och navigerar lätt i tät trafik eller på trånga gator. Tack vare elmotorn tar sig EQV fram med en viskning och det enda du hör är ljudet av däcken mot asfalten.

Som standard är EQV försedd med sex sittplatser där varje passagerare har en egen fåtölj i “business class”. Du kan lätt ta ut så många stolar du vill för att få plats med fler saker. Du kan till exempel ha två stolar bakom varandra och får då både plats med fyra personer och lång last – som till exempel en säng, några cyklar eller brädor.

Du kan också vända de fyra bakre stolarna mot varandra och placera ett bord mellan dem. Då får du en portabel picknickplats med tak! Öppna båda skjutdörrarna så släpper du in vädret men ni sitter ändå skyddade.
Stolarna kan bytas ut mot en eller två soffor och då blir bilen sju- eller åttasitsig. Med bäddbar baksoffa om du vill!

Bakluckan är stor och rejäl och fungerar som regnskydd eller skugga vid picknick eller när du ska byta blöjor, torka hunden, byta om efter passet. Du kan få den tvådelad, så om du bara ska lasta in några matkassar behöver du inte öppna hela luckan utan bara den övre delen.

Eldriven med 38 mils räckvidd.

EQV är den andra helt eldrivna bilen i Mercedes-Benz nya EQ-program, och gör eldrift tillgängligt för helt nya grupper.

Batteriet är placerat under golvet och ger den framhjulsdrivna bilen en räckvidd på upp till ca 38 mil. Du kan ladda bilen hemma eller på jobbet med en så kallad laddbox (just nu får du 50% statligt bidrag för att installera en sådan). Då tar det ca 10 timmar att ladda batteriet helt fullt.

När du är på resa kan du använda snabbladdning med likström (DC – 110 kW)). Då är det möjligt att ladda bilen från 10 – 80 % på bara 45 minuter.

Bilens navigation planerar in lämpliga ladd-platser längs din rutt och räknar ut hur lång tid du ska ladda på varje ställe. Kopplar du bilen till Mercedes me Charge får du tillgång till de allra flesta laddstationer i Sverige och kan se på navigatorn vad priset är per kWh på varje plats. Kostnaden kommer direkt på ditt betalkort.

En smart funktion är att EQV har så kallad förklimatisering. På en elbil drivs ju både värme och kyla av bilens elsystem och drar alltså el från batteriet när du kör. Med den här funktionen anger du bara beräknad avresetid och så värms eller kyls bilen till rätt temperatur i förtid – medan bilen är inkopplad på elnätet.

Låga driftkostnader.

Mercedes-Benz EQV kostar från 865.400 kronor men du får tillbaks upp till 60.000 kr i klimatbonus av Transportstyrelsen. Skatten är på bara 360 kr om året och de fyra första servicetillfällena ingår.

Förbrukningen är ca 3 kWh per mil vilket kan översättas till en energikostnad på ca 4,50 kr per mil* för dig som laddar vid egen laddstolpe.

Känslan av köra tyst och att ta ett större klimatansvar har ett helt eget värde. Som är svårt att mäta i kronor och ören.

Läs mer om EQV här:

* beräknat på elkostnad på 1,50 kr inkl moms och energiskatt.

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

11 maj, 2021 / Nyheter
26 april, 2021 / Transportbilar

Stjärnor på jobb Vem: Oskar Rosberg, 23 Var:  Skåne Tranås Företag: Växtkraft Rosenhagen Kör:  Mercedes-Benz Sprinter Hej Oskar! Vem är…

Läs inläggSprinter med växtkraft.

23 april, 2021 / Transportbilar
12 april, 2021 / Transportbilar

Stjärnor på jobb Vem: Paula Ode, 41 Var: Ullstorp,Tomelilla Företag: Baltic Suntech AB, installerar solenergi och värmesystem. Kör: Mercedes-Benz Vito Hej Paula!…

Läs inläggVito med musik och värme.

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige