Gå vidare till innehåll

EQV – Elbilen som följer företagaren dygnet runt.

Nya eldrivna Mercedes-Benz EQV är väldigt nära att vara den perfekta företagarbilen. Här kan en och samma bil frakta gods på dagen, knattelag på kvällen, och familj med bagage på semestern. Med riktigt låga driftkostnader och minimala CO2-utsläpp.

Eldrivna EQV är en eldriven minivan eller MPV i premiumklassen. EQV har samma rymliga innermått som Mercedes-Benz V-Klass och har liksom den en verkligt flexibel inredning. Du kan få bilen med sex, sju eller åtta sittplatser som går att flytta och vända i skenor till ett otal kombinationsmöjligheter! Välj mellan soffor och individuella fåtöljer. Sätt in eller ta ut säten och skapa så många sittplatser eller så stort bagage du behöver just den dagen. Du kan lätt förvandla EQV till en bil med gigantiskt lastutrymme. Skjutdörrar på båda sidor gör den lätt att lasta – oavsett om det är människor eller saker som ska in.

All körning sker med samma lyxiga känsla som i V-Klass – bilen som man ofta ser som gäst-shuttle på 5-stjärniga hotell. Egentligen ännu lyxigare, eftersom EQV med sin elmotor på 150 kW (204 hk) och 362 NM är i det närmaste helt tyst.

Det stora batteriet är placerat under golvet och det gör att det inte stjäl något utrymme från kupén. Dessutom ger det en låg tyngdpunkt och fina vägegenskape och räckvidden är upp till ca 38 mil.

Laddning med växelström sker med upp till 11 kW och då tar det ca 10 timmar att full-ladda ett helt tomt batteri. Med snabbladdare (DC) kan du ladda 10-80 % på bara 45 minuter! En smart funktion är att EQV har så kallad förklimatisering. Du kan enkelt ange beräknad avresetid så att bilen värms eller kyls till behaglig temperatur i förtid. Om du gör detta medan bilen är inkopplad på laddström används inte batteriets kapacitet till detta!

Bilens navigation planerar in lämpliga ladd-platser längs din rutt och räknar ut hur lång tid du ska ladda på varje ställe. Kopplar du bilen till Mercedes me Charge så får du tillgång till de allra flesta laddstationer i Sverige och kan se på navigatorn vad priset är per kWh på varje plats. Kostnaden kommer direkt på ditt betalkort.

Låga driftkostnader.

Mercedes-Benz EQV kostar från 865.400 kronor inklusive moms och berättigar till upp till 60.000 kr i klimatbonus. Förbrukningen är ca 3 kWh per mil vilket kan översättas till en energikostnad på ca 4,50 kr per mil* för den som laddar vid egen laddstolpe.

Skatten är på bara 360 kr/år och förmånsvärdet är på 6.711 kr per månad brutto. Det betyder att om du har 50% marginalskatt så kostar det dig bara ca 3.356 kr/mån att ha en EQV som tjänstebil.
Värdet i att kunna köra fossilfritt och utan avgaser är svårt att sätta en prislapp på…

Läs mer om EQV här:

* beräknat på elkostnad på 1,50 kr inkl moms och energiskatt.

 

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

11 maj, 2021 / Nyheter
26 april, 2021 / Transportbilar

Stjärnor på jobb Vem: Oskar Rosberg, 23 Var:  Skåne Tranås Företag: Växtkraft Rosenhagen Kör:  Mercedes-Benz Sprinter Hej Oskar! Vem är…

Läs inläggSprinter med växtkraft.

23 april, 2021 / Transportbilar
12 april, 2021 / Transportbilar

Stjärnor på jobb Vem: Paula Ode, 41 Var: Ullstorp,Tomelilla Företag: Baltic Suntech AB, installerar solenergi och värmesystem. Kör: Mercedes-Benz Vito Hej Paula!…

Läs inläggVito med musik och värme.

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige