Gå vidare till innehåll

Fitness Brands bygger muskler med Mercedes-Benz.

Västeråsföretaget Fitness Brands är en av landets ledande leverantörer av gymutrustning till träningsanläggningar. För att se till att leveranser och service sköts på bästa sätt har man en flotta av helt nya Sprinter och Vito från Mercedes-Benz.

– Alla företagets bilar är Mercedes-Benz. Från tjänstebilar till de lätta lastbilar som vi använder för leveranser. Det säger Sebastian Marklund som är serviceansvarig på företaget.

– Det finns nog ingen annan tillverkare som både har samma bredd på modellprogrammet och en så bra kvalitetskänsla.

Fitness Brands hjälper gym och träningsanläggningar med det mesta de behöver – från skivstänger till utbildningar. Man planerar, inreder, monterar och sköter utrustning. Allt sker med egen personal och egna fordon.

– Det är viktigt att vi kan hantera hela kedjan. Då kan vi ta fullt ansvar och verkligen se till att våra kunders verksamheter fungerar.

Idag använder 100-tals gym runt hela Sverige företagets produkter och fler tillkommer löpande.  Service sköts av fyra tekniker som kör var sin ny Mercedes-Benz Vito med 4MATIC fyrhjulsdrift och 190 hästkrafter. Bilarna är inredda med serviceinredning och har med sig ett rejält reservdelsförråd.

– Vi vet ju inte vad som är fel när vi kommer fram – men vi vet att det finns folk som vill träna som kanske inte kan göra det på grund av det ena eller det andra. Så vi ska bara se till att allt fungerar så snabbt det bara går. Därför är bilarna alltid välfyllda.

– Nya Vito är verkligen en fin bil. Motorn är snål, stark och tyst och den 9-växlade automatlådan gör körningen behaglig. Dessutom har de Apple CarPlay så förarna kan använda telefonernas funktioner i bilarna. Det är verkligen en bil som är ”lite mer” än en vanlig skåpbil. Man mår bra av att rulla upp i en ny svart Vito.

För leveranserna har man valt storebror Sprinter som försetts med separat skåp och bakgavellift av Landrins Bil som levererar alla företagets bilar.

– Vi bygger ju kundernas gym från grunden och då behöver vi ha bra lastkapacitet – både vad gäller volym och vikt. Det väger ju lite grand när man har bilen fylld med just vikter. Och våra montörer behöver sällan själva gå på gymmet om man säger så.

– Med dessa Sprinters får vi gott om plats och de orkar verkligen med vår tunga last.

– Trots sin kapacitet så är det smidiga bilar som vi nästan alltid kan parkera i direkt anslutning till gymmet som vi ska installera hos.  Det märks att det är Mercedes-Benz när man kör. Hela känslan är premium och man känner att det är byggt för proffs.

Alla Fitness Brands bilar har Service Complete serviceavtal som täcker både planerade och oplanerade händelser.

– Det är skönt och en stor trygghet för oss. Vi vet att var vi än är så har vi alltid snabb hjälp om något händer.

– På samma sätt som vi vill att våra egna kunder ska ha det.

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

10 april, 2024 / Nyheter
7 december, 2023 / Transportbilar
17 oktober, 2023 / Nyheter
14 juni, 2023 / Familjebil

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till vår nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Transportbilar


Ansvariga utgivare:
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige