Gå vidare till innehåll

Jessica städar Österlen med 10 Citan från Mercedes-Benz.

Jessica Buhre i Tomelilla har drivit städfirma i 12 år. För fem år sedan bestämde hon sig för att växla upp och expandera.  Mercedes-Benz Citan med cool design var en nyckel redan från början. Både för att synas, få bra ekonomi och inte minst – få personal som trivs.
Nu fortsätter expansionen – och Jessica har köpt åtta nya Citan.

Jessica Buhre, Buhres städ och fönsterputsning, Tomelilla.

Redan när Jessica drog igång den nya fasen i sitt företag så var det väl synliga Citan som gällde. Striping med glimten i ögat, mattsvarta motorhuvar och orange fälgar.

I början var det en anställd och en bil, sedan blev det en till och en till…

Idag är man tio anställda med lika många Citan. Åtta av dessa är den nya modellen och levererades nu i maj.

– Alla har sin egen bil som de kör hem efter jobben, säger Jessica.

– Jag tror att det är en viktig känsla att ta hand om sin egen bil – inte minst om det är en Mercedes-Benz. Och jag kan ju säga att sedan jag började så har bara en enda anställd slutat – och det var i samband med en mammaledighet.

Städning har fått en annan status under de senaste åren. I början var det mest företagsstädning och nästan bara äldre människor som ville ha städat i hemmen. Nu är det barnfamiljer och medelålders som känner att det inte är konstigare att anlita städare än att anlita en snickare eller murare.

– Det handlar ju om vad man vill lägga sin egen tid på – och vad man är bra på. Städning är kanske enkelt för den som är bra på det, men svårt för vissa. Precis som allt annat. Det är skönt att det börjar bli en annan syn på det nu.

Företaget är baserat i Tomelilla på Österlen och utsågs häromåret utsågs man till Årets Entreprenör i kommunen. Man har medvete valt att hålla sig inom en radie på cirka tre mil och att känna sin marknad och sina kunder.

Anneli Andersson på Buhres städ och fönsterputsning, Tomelilla.

Bilarna är en viktig del i verksamheten och när nya Citan nu kom så beställde Jessica åtta stycken som nyligen levererats. Alla i samma design som tidigare.

– Citan har passat oss perfekt, säger Jessica.

– Storleken är lagom, det är bra komfort och den känns rejälare än många liknande bilar. Både priset och bränsleförbrukningen gör att det blir en bra totalkalkyl.

– Dessutom har vi suverän service här hos vår återförsäljare Otto Olsson i Tomelilla. Det går snabbt, händer det något så har vi lånebil direkt och de är lätta att prata med. Vare sig det är jag själv eller någon i personalen som hör av sig,

Även om hon trivdes bra med förra generationens Citan har den nya modellen höjt nivån betydligt tycker Jessica.

Komforten är ännu högre och allt känns verkligen Mercedes. Sedan har den ju det röststyrda MBUX där man kan styra ljud och navigation och telefon med rösten. Det är kanon.

Men det personalen nog gillar mest är att den har back-kamera. Det är ju inga stora bilar, men det blir lätt lite gissningslek om hur långt man har bak när det är ett tätt skåp.

Jessica tog alla bilarna med finansiering från Mercedes-Benz Finans och komplett serviceavtal.

Det gör att jag får en fast månadskostnad som täcker nästan allt. Det är ju så jag jobbar med mina egna kunder. Har jag fasta kostnader och fasta intäkter så ger det sammantaget en bra koll på ekonomin.

Foto: © Sven Persson / swelo.se

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

10 april, 2024 / Nyheter
7 december, 2023 / Transportbilar
17 oktober, 2023 / Nyheter
14 juni, 2023 / Familjebil

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till vår nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Transportbilar


Ansvariga utgivare:
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige