Gå vidare till innehåll

Allt mer Mercedes-Benz bland husbilarna.

Svenskarna har verkligen blivit ett husbilsfolk och bland husbilsfolket är det en sak som är tydligt – det är allt mer Mercedes-Benz. Med chassi från Mercedes-Benz kan husbilar få funktioner som de sällan annars har: adaptiv farthållare Distronic, det röststyrda infotainmenstsystemet MBUX och sidvindsassistent – bara för att ta några exempel. Dessutom 9-växlad automatlåda och motorer som är gjorda för att arbeta hårt under långa dagar i alla väder. Dessutom omfattas de av Mercedes-Benz garantier och vägassistanstjänsten MobiloVan över hela Europa.

Läs mer om Sprinter som husbil:

Här är ett axplock av vad som visades för den svenska marknaden på Elmia Husvagn Husbil 2022.

KABE

Småländska Kabe visade sina första husbilar på Mercedes-benz Chassin för tre år sedan. Nu har man tagit steget fullt ut och använder uteslutande Mercedes-Benz. Från plåtisen Kabe Van via halvintegrerade Novum och Royal till helintegrerade Crown och Imperial.

Patrik Trofast är Sales Area Manager på KABE
”Vi är en premiumprodukt och det är Mercedes också. Vi passar bra ihop. Man har en fin drivlina som passar bra för husbilar. Kundernas krav höjs hela tiden både på komfort och köregenskaper. Vi har haft en jättebra utveckling tack vare vårt samarbete. ”

ADRIA


Även Adria som är en av de riktigt stora aktörerna på marknaden visade i år flera modeller byggda på Mercedes-Benz Sprinter. Däribland helt nya helintegrerade Adra Super Sonic som kommer i flera storlekar. Men även halvintegrerade Coral och Matrix finns nu i Supreme-utförande med Mercedes-Benz Chassi.

Johan Skogeryd är vd för Adria AB
”Det är premiär i Sverige för oss med Mercedes-Benz. Vi lyfta oss mot mer av ett premiumsegment och då passar Mercedes bra in.  Vi vill kunna behålla våra kunder även när de vill ta sig ”ett steg uppåt”.

Nordic Husbilar

Nordic Husbilar specialiserar sig på husbilar för nordiska förhållanden, och på specialbyggnationer. Man har länge byggt på Mercedes-Benz och är en av dem som även bygger på bakhjulsdrivna chassin. På mässan visade man även en bil för mobil läkarmottagning, med separat väntrum!

Eura Mobil

Eura Mobil lanserar sin nya halvintegrerade Contura som sin lyxklass. Byggd på Mercedes-Benz Sprinter med låg ram från AL-KO.

Van Tourer

Van Tourer visade sin nya Urban. Baserad på Vito Tourer med uppfällbart tak och dubbla skjutdörrar samt urtagbar inredning.

Le Voyageur

Franska Le Voyageur tillverkar helintegrerade husbilar i lyxklassen med en utmärkande design. Även här har man gått över till chassin från Mercedes-Benz Sprinter.

Frankia

Även hos Frankia är det mer och mer Mercedes-Benz. De halvintegrerade M-Line och Neo samt märkets helintegrerade flaggskepp Platin är alla byggda på Sprinterchassin.

Carthago

Tyska Carthago sällar sig till de som erbjuder sina kunder att välja Mercedes-Benz som bas för sin husbil. Både när det gäller hel. Och halvintegrerade modeller.

Läs mer om Sprinter som husbil:
Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

10 april, 2024 / Nyheter
7 december, 2023 / Transportbilar
17 oktober, 2023 / Nyheter
14 juni, 2023 / Familjebil

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till vår nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Transportbilar


Ansvariga utgivare:
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige