Gå vidare till innehåll

Sveriges första husbilsanläggning med Mercedes-Benz verkstad.

Nyöppnade Hymer Center i Lomma är specialister på husbilar och har som många andra i branschen en verkstad för just husbilar. Men detta är landets – kanske Europas – första i sitt slag som även är en auktoriserad verkstad för Mercedes-Benz transportbilar.

 

 

Allt fler husbilstillverkare väljer att basera sina fordon på bilar från Mercedes-Benz. En av de som har det allra djupaste samarbetet är tyska premiummärket Hymer som i Sverige importeras av Hymer Center med totalt sju anläggningar runt om i landet.

Nu har Hymer Center i Lomma som första husbilsanläggning i Sverige och en ytterst få i Europa (kanske den enda) fått sin verkstad auktoriserad för Mercedes-Benz transportbilar. Med eller utan husbilsbyggnation.

 

– De som har husbil har ofta behövt besöka två olika verkstäder om de behövt service, säger Suad Rosarv som är chef för Hymer Center i Lomma.
– Bilverkstaden har inte kunnat husbilsdelen, och husbilsföretagen har inte varit godkända märkesverkstäder för bilarna. Hos oss kan en kund känna att vi kan hela bilen. Från bromsar till toalett så att säga …

På köpet har också Malmö-Lund regionen fått ytterligare en verkstad för de som äger Mercedes-Benz transportbilar. Allt från taxiförare med V-Klass till transportföretag med Sprinter kan få hjälp och alla serviceavtal gäller även här.

Den nya verkstaden är ljus, öppen och ren och känns nästan mer som en bilhall än som en verkstad. Totalt har man sex verkstadsplatser varav fem med lyftar som alla är anpassade för stora fordon.

– Jobbar man med husbilar är det viktigt att det är extra rent eftersom det är så känsliga material, säger Suad. När människor kommer in och vill ha hjälp med bilar som de ofta lagt miljonbelopp på, är det också viktigt att upplevelsen i verkstaden är i linje med detta.  Och det bjuder vi ju även alla andra Mercedes-Benz kunder på.

– Vi jobbar med dyra fina bilar. Då ska vi ha ordning och reda och snyggt omkring oss. På köpet blir det lätt att rekrytera bra personal…

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

10 april, 2024 / Nyheter
7 december, 2023 / Transportbilar
17 oktober, 2023 / Nyheter
14 juni, 2023 / Familjebil

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till vår nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Transportbilar


Ansvariga utgivare:
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige