Gå vidare till innehåll

Nu kan du köpa begagnad transportbil med samma trygghet som en ny.

Nu lanserar Mercedes-Benz ett helt nytt sätt att sälja begagnade transportbilar på. Mercedes-Benz Certified kallas konceptet som ger begagnat-köparna samma trygghet och garantier som de som väljer en helt ny bil. Först ut är Hedin Bil i Helsingborg.

Även om helt ny transportbil är vad de flesta företag vill ha, så finns det många tillfällen när det är viktigt att hålla nere både investering och ekonomisk risk. Nystartade firmor är ett typiskt exempel, men även företag som står inför en större expansion måste hålla i slantarna. Det kan till exempel vara ett uppdrag man fått in, men där man inte vet hur säkert det är att det fortsätter.

Många har dock valt bort begagnade transportbilar som alternativ eftersom risken för problem känts för stor. Med Mercedes-Benz Certified är den risken nu borta. Här är det till exempel 24 månaders fabriksgaranti på alla bilar!
– Med begagnade Mercedes-Benz Certified transportbilar får du samma fördelar som om du köpt en ny bil. Men till ett lägre pris. Det säger Christian Friis som ansvarar för begagnade transportbilar på Hedin Bils transport och lastbilscenter i Helsingborg.

Christian Friis ansvarar för begagnade transportbilar på Hedin Bils transport och lastbilscenter i Helsingborg.
Christian Friis ansvarar för begagnade transportbilar på Hedin Bils transport och lastbilscenter i Helsingborg.


Hedins är först i landet med det nya konceptet och ett 10-tal certifierade bilar står uppradade i den stora bilhallen. Man ska titta mycket noga för att se att bilarna är begagnade. Det är mest prislappen som avslöjar att det inte rör sig om helt nya bilar.

– Det är en mycket noggrann process innan en bil blir certifierad, berättar Christian.

– Först kollas hela den digitala serviceboken så att all service är gjord och sedan görs en grundlig teknisk kontroll och alla eventuella fel rättas till. Därefter görs en ut- och invändig rekonditionering och vi skriver ut en fullständig dokumentation över hela bilens historik.

Tack vare den noggranna kontrollen lämnas 24 månaders fabriksgaranti på alla bilar i Certified programmet.
Tack vare den noggranna kontrollen lämnas 24 månaders fabriksgaranti på alla bilar i Certified programmet.


Tack vare den noggranna kontrollen lämnas 24 månaders fabriksgaranti på alla bilar i Certified programmet. Dessutom ingår MobiloVan vägassistens och bilen har alltid minst 500 mil eller tre månader till nästa service. Alla Certified-transportbilar har också försetts med Mercedes PRO Connect adapter som gör det möjligt för dig som ägare att hålla koll på var bilen är och hur den körs på distans.

Det går givetvis också att finansiera alla bilar i konceptet genom Mercedes-Benz Finans.

 

Hos Hedin Bil i Helsingborg har man alltid minst ett 10-tal Certified transportbilar för omedelbar leverans.
Hos Hedin Bil i Helsingborg har man alltid minst ett 10-tal Certified transportbilar för omedelbar leverans.Även återförsäljaren måste svara upp mot en mängd krav. Bland annat ska du kunna få provköra alla  Certified-transportbilar senast dagen efter att du ber om det. Dessutom kan du byta bilen mot ett annat motsvarande exemplar i samma handlares lager inom 10 dagar eller 50 mil. En sorts extra lång provkörning så att du är trygg med vad du köpt.

– Nu slipper de som har en begränsad budget att köpa en billig bilmodell. Nu kan de köpa en riktig Mercedes-Benz istället – för mindre pengar.

Hos dessa återförsäljare kan du köpa Mercedes-Benz Certified.*

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

10 april, 2024 / Nyheter
7 december, 2023 / Transportbilar
17 oktober, 2023 / Nyheter
14 juni, 2023 / Familjebil

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till vår nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Transportbilar


Ansvariga utgivare:
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige