Gå vidare till innehåll

Vanlife – bo och jobba i bilen.

I tider av hemester och distansarbete blir idén med Vanlife allt attraktivare för många. Att fritt åka runt och bo och arbeta där man parkerar för dagen. Mercedes-Benz Marco Polo är lösningen för den som vill kunna leva Vanlife med samma säkerhet, trygghet och vägegenskaper som i en vanlig bil.

Sommaren 2020 har präglats av nya begrepp såsom “hemester” eller “staycation”. Många har gett sig ut på de svenska vägarna för att upptäcka eller återupptäcka vårt avlånga land. Men det finns de som redan sedan tidigare tagit det ett steg längre – de som väljer att antingen permanent eller under en längre tid bo i sin bil. Ett begrepp som kommit att kallas Vanlife efter hashtaggen som Foster Huntington började använda 2011.

Men Vanlife har även kommit till att innefatta mycket mer än att bo i en bil. I takt med sociala medier och hashtaggen #vanlife – som nu har mer än 7,9 miljoner inlägg på Instagram – har begreppet också kommit att bli en community och en slags livsstil. Det kretsar inte bara kring vackra bilder på solnedgångar, utan också en vardag som är mindre präglad av materiella saker men mer av närhet till natur och upplevelser. Snarare än campingplatser och ställplatser handlar Vanlife om att hitta enkla och kanske avlägsna ställen att tillbringa natten på.

Och att ha en bil som inte sticker ut och tar plats på samma sätt som en traditionell husbil utan som kan användas för vardagskörningen också. En idé som surfarna ofta sägs ha varit först med.

Sandra bor och arbetar från sin ombyggda Mercedes-Benz Sprinter

Idag är konceptet större än någonsin. Med distansarbete och hemester så är en bil med bostad en helt perfekt lösning för många.

Mercedes-Benz Marco Polo är just detta – en helt vanlig bil men med husbilens alla möjligheter och funktioner. Redan 1984 kom den första modellen.

Läs mer om Marco Polos historia här:

Här finns ett utrustat kök med både gas-spis, kyl och vask med rinnande vatten. Även utrymmen för köksutrustning finns tillgängligt. Förar- och passagerarstolen kan vändas bakåt, så ytan i bilen blir till en matplats med det utfällbara bordet. En lösning som gör att du kan bo och jobba var du vill. Så länge du vill. Det uppfällbara taket ger ståhöjd när du rör dig  bilen, och blir en andra våning med sängplatser när det blir kväll.

Fabriksbyggd Vanlife kan man säga.

Här kan du läsa mer om alla funktioner i Marco Polo

Fun Facts

    • 2019 såldes det 210 000 fritidsfordon i Europa – det nästa högsta antalet någonsin!

 

    • Hashtaggarna #vanlife och #campervan har idag mer än 10,5 miljoner inlägg på Instagram.

 

    • 49% av de som säger sig vara ”Vanlifers” bor också i sin bil permanent.

 

    • Med appen iOverlander delar Vanlifers med sig av bra och lagliga övernattningsplatser runt om i hela världen, som dessutom oftast är helt gratis. 

 

    • Begreppet ”Van” kommer från det engelska order ”Caravan” – vilket i sin tur betyder att man reser i grupp för bättre säkerhet. 

 

 

Här kan du läsa mer om Mercedes-Benz Marco Polo.
Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

12 april, 2021 / Transportbilar

Stjärnor på jobb Vem: Paula Ode, 41 Var: Ullstorp,Tomelilla Företag: Baltic Suntech AB, installerar solenergi och värmesystem. Kör: Mercedes-Benz Vito Hej Paula!…

Läs inläggVito med musik och värme.

19 mars, 2021 / Transportbilar
5 mars, 2021 / Road Stories
18 februari, 2021 / Transportbilar

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till våra nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Personbilar
Nyhetsbrev Transportbilar
Nyhetsbrev Lastbilar


Ansvariga utgivare:
Bengt-Ove Andersson
Lastbilar
Lalenya Tedfors
Transportbilar
Jennie Thelin
Personbilar
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige