Gå vidare till innehåll

Nya T-Klass visad. Kompakt familjebil med premiumkänsla för aktiv livsstil.

Nu tar Mercedes-Benz ett steg in i ännu ett segment. Nya T-Klass är en rymlig och kompakt familjebil med plats för upp till sju personer. Med rejäl volym och stora dörrar är den framtagen med stora familjer och människor med aktiv livsstil i fokus. Trots både premiumkänsla och rymd kommer den att prissättas i nivå med mindre mellanklassbilar.

Kompakta bilar med stora innerutrymmen är perfekta för många. Inte bara barnfamiljer utan alla med en aktiv livsstil – vare sig det handlar om att man ägnar sig åt sport, hundar, renovera hus eller något annat. Det är helt enkelt en praktisk lösning som också ger en bra ekonomi.

T-Klass är Mercedes-Benz första modell i klassen och har som sig bör fått ett helt nytt namn. Den version som visas nu har plats för upp till fem personer men en version med längre hjulbas och sju sittplatser kommer senare. Bilen har stora skjutdörrar (61 cm breda och mer än en meter höga) på båda sidorna och det gör det lätt för barn att ta sig in och ur – även i bylsiga vinterkläder.

Bak kan du välja mellan att ha en stor lucka eller två dörrar. Lasthöjden är bara 56 centimeter och det är smidigt för hundar att hoppa in och för människor att lasta in tunga och skrymmande saker. Baksätena kan fällas helt ner och då blir den 4,5 meter långa och 1,8 meter höga bilen ytterst rymlig och perfekt för turer till möbel- eller byggvaruhusen.

Släpvagnsvikten är 1500 kg.

Men T-Klass är inte bara en praktisk bil. Den har också försetts med en stor dos komfort och premiumteknik – samt en del flärd. Bland annat infotainmentsystemet MBUX som kan låta föraren styra allt från navigation till musik och telefon med rösten – på svenska. Materialvalen gör att bilen känns ”mysig” och ombonad. Beroende på utrustningsversion kan T-Klass fås med 17-tums lättmetallfälgar, tonade rutor och stämningsbelysning i åtta färger.

Säkerhet

T-Klass har också fått ta del av de säkerhetsfunktioner som återfinns i våra andra modeller. Sju airbags, sidvindsassistent, döda-vinkeln assistent och autobroms som även reagerar på korsande trafik. Dessutom kan den fås med självkörande funktioner.

T-Klass kostar från 299.900 kr (T 160) i SE Edition utförande. Då ingår bland annat röststyrd MBUX med navigation och vägmärkesavkänning, samt parkeringsassistent och mycket annat.

T-Klass kommer med en diesel- (116 hk) och en bensinmotor (131 hk) med bränsleförbrukning från 5,5 l/100 km.

Läs mer och bygg din egen T-Klass här:

Bilen är redan från början konstruerad för att kunna förses med olika drivlinor och en kommande eldriven EQT är redan i utvecklingsstadiet.

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

10 april, 2024 / Nyheter
7 december, 2023 / Transportbilar
17 oktober, 2023 / Nyheter
14 juni, 2023 / Familjebil

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till vår nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Transportbilar


Ansvariga utgivare:
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige