Gå vidare till innehåll

Marco Polo-modul gör Mercedes nya T-Klass till campingbil.

Nu kommer en ny instegsnivå till Mercedes-Benz Marco Polo-familj av campingbilar. En helt ny urtagbar Marco Polo-modul gör att nya T-Klass enkelt kan göras om till en husbil i den allra mest kompakta klassen.

Så kallade micro-campers blir alltmer populära och i synnerhet bilar som kan växla uppgift mellan att vara vardagsbil och husbil. Med en ny Marco Polo-modul går det snabbt att göra omnya kompakta T-Klass till campingbil med plats för två att sova, äta och laga mat.

En säng på 2 x 1,5 m med extra tjock madrass förvaras hopvikt i bilens bagageutrymme under körning. När det är dags att sova viks den framåt över baksätena som då fälls framåt.

Här finns även mörkläggning för alla fönster och praktiska fickor för småsaker som fästs innanför de bakersta sidorutorna.

Längst bak kan man få en köksmodul som nås när bakluckan är uppfälld. Köket är byggt av utdragbara lådor med diskho med 12-liters vattentank, gasolkök och ett kylskåp på 15 liter. Dessutom lådor för bestick, mat och annat.


Här finns också ett bord med två stolar. Bordet kan dels användas utomhus men kan också monteras i baksätet så att det går att äta eller jobba under tak.

Två personer kan montera eller ta ur hela campingmodulen på några minuter. Marco Polo-modulen kommer att ha säljstart i slutet av året.

Nya T-Klass

T-Klass, som lanseras i Sverige i slutet av september, är en helt ny bil för människor som vill ha rejäla utrymmen i en kompakt bil. Trots att den bara är 4,5 meter lång och 1,86 m bred så kan den lasta nästan 2,4 kubikmeter eller upp till fem personer.

Liksom Mercedes-Benz andra modeller är T-Klass full med säkerhetssystem och uppkopplade funktioner. Bland annat autobroms som tar hänsyn till korsande trafik, aktiv kurshållningsassistent och farthållare som är kopplad till hastighetsbegränsningar. Den har också det röststyrda infotainmentsystemet MBUX.

Priserna börjar på 299.000 kronor.

Läs mer om T-Klass här:

https://www.mercedes-benz.se/vans/sv/t-klass

 

Vill du få liknande artiklar direkt till din email i framtiden?
Prenumerera här

Läs mer

10 april, 2024 / Nyheter
7 december, 2023 / Transportbilar
17 oktober, 2023 / Nyheter
14 juni, 2023 / Familjebil

Välkommen till Mercedes-Benz Sveriges nyhetsblogg!


Här kan du hitta berättelser och nyheter från oss på Mercedes-Benz Sverige AB.
Företag som valt intressanta lösningar.
Människorna bakom allt.
Bilar som är annorlunda.
Bilar som är nya.
Erbjudanden och förstahandsinformation om spännande evenemang!

Har du egna idéer om saker vi ska skriva om?
Maila oss gärna på mercedes-benz@genberg.se

Vill du vara säker på att inte missa några nyheter?
Anmäl dig till vår nyhetsbrev:
Nyhetsbrev Transportbilar


Ansvariga utgivare:
Mercedes-Benz Nyheter

Mercedes-Benz Sverige